У ПДАУ відбулися біотехнологічний форум і виставка-ярмарок провідних підприємств харчової промисловості Полтавщини

Наука має бути нерозривно пов'язана з виробництвом, особливо в інноваційних напрямах, які визначають продовольчу безпеку країни. Біотехнології належать саме до такої галузі знань, яка безпосередньо впливає на добробут суспільства, тож науковці Полтавського державного аграрного університету не тільки уважно стежать за останніми тенденціями цієї галузі, а й активно долучаються до практичного впровадження біотехнологій спільно з нашими стейкхолдерами — провідними агропромисловими компаніями України.

12 жовтня у Полтавському державному аграрному університеті відбулося декілька важливих заходів, серед них форум «Біотехнологія в забезпеченні продовольчої безпеки України» та виставка-ярмарок провідних підприємств харчової промисловості Полтавщини. З вітальним словом до учасників форуму звернулись ректор ПДАУ Олександр Галич, декан факультету ТТП Анатолій Шостя та завідувачка кафедри харчових технологій Ніна Будник.
Біотехнологічний форум — непересічна подія, яка об'єднала зерновий бізнес, тваринництво, ветеринарну медицину та харчову промисловість. Організували подію факультет технологій тваринництва та продовольства, факультет ветеринарної медицини і навчально-науковий інститут агротехнологій, селекції та екології ПДАУ. На цьому заході було обґрунтовано можливість збільшення прибутковості галузі рослинництва, доцільність використання біотехнології в різних галузях виробництва продовольчих продуктів, запропоновано дієві інструменти отримання доданої вартості.

Партнерами форуму були Департамент агропромислового розвитку Полтавської ОВА, Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, сільськогосподарське ТОВ «Воскобійники», ДП «Дослідне господарство імені Декабристів Інституту продовольчих ресурсів НААН», група підприємств «Глобино», готельно-ресторанний комплекс «Vivat Провінція», ПП «Білоцерківська агропромислова група», компанії «Сингента», «Аргус-байотікс», «Данон Україна» (Danone), агрофірма «Дружба», українська компанія YEDNIST' GROUP, ФОП Барда «Приватна сироварня», ТОВ «ВІТАЛФУД», ТОВ «Мeatchips», ПрАТ «Полтаваплемсервіс».

У рамках чотирьох тематичних панельних дискусій представники цих підприємств виступили перед учасниками форуму та поділилися своїм досвідом упровадження біотехнологій у власне виробництво з метою забезпечення продовольчої безпеки України. Протягом заходу діяла виставка «Використання біотехнологічних методів у виготовленні харчових продуктів», на якій були представлені провідні підприємства харчової промисловості Полтавщини.