У ПДАУ пройшов цикл лекцій на тему «Протидія торгівлі людьми, експлуатації або гендерно зумовленому насильству»

Перед студентами та викладачами усіх факультетів та навчально-наукових інститутів Полтавського державного аграрного університету виступила ведуча інформаційних сесій Вікторія Мірошниченко. Спікерка розповіла присутнім про те, як уберегти себе від непередбачуваних дій і не потрапити у складну ситуацію, дала корисні поради щодо комплексної допомоги цивільному населенню, яке зазнало експлуатації чи насильства.

Захід відбувся за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ), БО «Світло надії», Агентства США з міжнародного розвитку USAID. З боку ПДАУ до організації та проведення зустрічі долучився директор студентського містечка  Сергій Шабельник, який регулярно запрошує цікавих спікерів для проведення виховної і просвітницької роботи серед молоді та працівників Університету.

З початком повномасштабного вторгнення ризик потрапити в ситуацію торгівлі людьми серед населення, особливо молоді, значно підвищився, насамперед це пов’язано зі скрутним матеріальним становищем громадян. Подібні лекції допомагають озброїти населення необхідними знаннями про суть і масштаб цих явищ, як їх уникнути та куди звертатися постраждалим у разі потрапляння в ситуацію торгівлі чи гендерно зумовленого насильства.

Учасники заходу активно брали участь у дискусіях, висловлювали власну думку, ставили запитання, ділилися планами на майбутнє. За словами студентів, особливо важливою для них була інформація стосовно безпечної поведінки, що дає змогу уникати ситуації торгівлі людьми.