Талановита, наполеглива, відповідальна, розумна

Талановита, наполеглива, відповідальна, розумна –  усе це про здобувачку вищої освіти за ОПП Менеджмент підприємства першого року навчання Дробязко Аліну Олександрівну.
Аліна закінчила Гадяцький ліцей І–ІІІ ступенів № 1 ім. Олени Пчілки. А коли постало питання, де здобувати вищу освіту, то вирішальним чинником стала онлайн-зустріч із д. е. н., професором кафедри менеджменту ім. І. А. Маркіної ПДАУ Зось-Кіором М. В.: «Вступати на спеціальність Менеджмент мене наштовхнув Микола Валерійович Зось-Кіор. Він із таким захопленням розповідав про цю спеціальність, про неймовірних досвідчених викладачів, показував фотопрезентацію території Університету, настільки там гарно в будь-яку пору року, що я зрозуміла: це моє, я хочу навчатися саме там!
При вступі мала високі конкурсні бали, оскільки з відзнакою закінчила ліцей, тому маю змогу  навчатися на бюджеті».
Аліна дуже відповідальна, є старостою групи, тому як справжній менеджер багато встигає:
по-перше, спланувати свій розпорядок, впорядкувати навчання, відпочинок, участь у студентському самоврядуванні та самореалізацію: «Мені подобається танцювати, в минулому активно займалася Pole Dance, легкою атлетикою, маю грамоту про здобуття І місця на змаганнях з легкоатлетичного кросу в заліку Спартакіади школярів м. Гадяч 2018–2019 н. р., а зараз є учасницею танцювального колективу університету».Аліна  бере активну участь у волонтерських заходах, що проходять у різних містах України, зокрема у Волонтерському саміті для молоді Youth Summit, що  відбувся в Києві, та в молодіжних фестивалях, наприклад «База: Гуртуйсь! Гартуйсь! Готуйсь!», що проходив в Ужгороді.
По-друге, організувати позитивну, дружню атмосферу в групі, де кожен підтримує один одного: «Ми намагаємося постійно спільно брати участь у різних заходах, організованих кафедрою менеджменту ім. І. А. Маркіної, адже це завжди цікаво, весело та допомагає нам покращувати soft skills, а також отримувати подарунки за перемоги».По-третє, мотивувати себе та інших до навчання, адже це стане в пригоді в нашому подальшому житті: «Мені дуже подобається вислів Мері Паркер Фоллет про те, що менеджмент — це мистецтво досягати успіху через керівництво людьми. І це справді так. Менеджер — це професія лідера. Із задатками лідера народжуються. Проте не кожний лідер за генотипом стає лідером у житті. Виховання та освіта відіграють не останню роль. Тому ми маємо навчатися та здобувати компетентності для своєї реалізації як висококваліфікованого фахівця».
По-четверте, контролювати: «Професія менеджера вимагає постійного вдосконалювання знань, розвитку практичних навичок швидкого реагування на всі зміни, що відбуваються, підвищеного інтересу до самоосвіти, високого рівня самодисципліни. Менеджер повинен контролювати все і всіх. Саме професіоналізм, відповідальність, ініціатива й заповзятливість менеджерів здатні у будь-якій складній ситуації забезпечити підприємству успіх, прибуток і високу ефективність реалізованої практичної діяльності. Я відчуваю в собі цей потенціал і вірю, що на мене чекає цікава і перспективна професійна діяльність!»
Пишаємося нашими здобувачами та бажаємо Аліні успіхів у досягненні запланованих цілей!