Сучасні інформаційні системи та технології – шлях до Агроіндустрії 4.0

 

16 листопада 2023 року на кафедрі інформаційних систем та технологій відбулося урочисте вручення сертифікатів користувачів сучасної інформаційної системи Soft.Farm здобувачам вищої освіти, які навчалися за освітніми програмами спеціальності 201 Агрономія в Полтавському державному аграрному університеті та успішно завершили курс дисципліни «Інформаційні технології в агрономії».

Дисципліна викладається протягом 8 останніх років. З 2017 року склалася добра традиція в рамках співпраці зі стейкхолдерами освітніх програм, зокрема  компанія ТОВ «Кварт.Софт» вручає сертифікати про вміння використовувати сучасні технології в агрономії та підвищувати конкурентоспроможність випускників на ринку праці. Адже сучасний агроном повинен володіти інструментарієм цифрових технологій так само, як і професійними знаннями та навичками.

На врученні були присутні почесні гості: заступник голови Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОВА Віктор Скриль, заступниця директора навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології к. с.-г. н., доцентка Оксана Ласло, гарант освітньо-професійної програми «Еколого-економічне рослинництво» д. с.-г. н., професор Володимир Гангур.

У режимі онлайн усіх учасників конференції привітав Микола Кондратюк, директор з перспективного розвитку «Кварт.Софт» і ментор проєкту Soft.Farm, він подякував за інтерес до програмного продукту для агрономів, побажав усім успіхів і перемоги.

Вручали сертифікати розробники навчальних матеріалів дисципліни: Юрій Уткін, к. т. н., доцент, завідувач кафедри інформаційних систем і технологій, Олена Копішинська к. ф.-м. н., доцентка, професорка кафедри ІСІТ,  Леонід Флегантов, к. ф.-м. н., доцент, професор кафедри, і Наталія Діденко, представниця компанії ТОВ «Кварт.Софт».