Студенти та викладачі факультету технологій тваринництва та продовольства відвідали виробничі підрозділи ТОВ «Агрофірма "ім. Довженка"» Миргородського району

27 травня 2025 року студенти І курсу факультету технологій тваринництва та продовольства спеціальності Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва відвідали агропромхолдинг Астарта-Київ ТОВ «Агрофірма "ім. Довженка"» Миргородського району, зокрема кормовий центр і молочнотоварний комплекс ВП «Гоголево». Це потужне сільськогосподарське підприємство з розвиненою галуззю молочного скотарства, яке має 6 тис. голів дійного стада загальною кількістю поголів’я близько 14 тис. голів.

У супроводі головного зоотехніка Матіїва Романа Івановича та головного ветеринарного лікаря Степанюка Віталія Костянтиновича студенти ознайомилися з роботою фітцентру, який забезпечує готовими кормосумішами всі тваринницькі комплекси агрофірми, мали змогу спостерігати за  технологічним процесом заготівлі грубих кормів у господарстві та засвоїти всі його етапи на практиці, а також побачили процес приготування кормових сумішей у кормоцеху для тварин різних вікових груп згідно з раціоном.

   

   

   

   

Перебуваючи у молочнотоварному комплексі ВП «Гоголево», першокурсники також ознайомилися з технологією утримання корів, організацією їх годівлі, процесами водонапування та прибирання гною, з регуляцією мікроклімату в приміщенні. У приміщеннях комплексу утримується 1 тис. дійних корів, середньодобовий надій молока від однієї корови становить 35 л. Доїння корів відбувається в молочному залі на доїльних установках типу «Паралель». Якість одержаного молока оцінюється за допомогою приладу «Екомілк», а після охолодження молоко екстракласу відвантажують  молокопереробним підприємствам.

Підприємство проводить усі заходи для забезпечення добробуту тварин, створюючи їм максимально комфортні умови утримання.

Дякуємо надійному стейкхолдеру ТОВ «Агрофірма "ім. Довженка"» за надану можливість студентам засвоїти  технологію заготівлі, зберігання кормів і підготовки їх до згодовування, технологій вирощування молодняку великої рогатої худоби та виробництва й первинного оброблення молока в умовах підприємства.