Студенти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» - активні провідники реформи децентралізації

13 лютого 2019 року для здобувачів вищої освіти 2 та 3 курсів спеціальності «Публічне управління та адміністрування» за участі викладачів і аспірантів кафедри публічного управління та адміністрування факультету економіки та менеджменту ПДАА експерти з децентралізації, консультанти програм «Добре» і «Відновлення управління на Сході України», діячі ГО «Інаціатива» Олександр Іваніна і Юлія Малько провели воркшоп (з англ. workshop – «робоча майстерня»).

   

Ця новітня форма практичної підготовки здобувачів вищої освіти мала на меті надання певного інструментарію, моделі поведінки в ситуації прогнозування подій під впливом реформи децентралізації в Полтавській області.

   

Експерти скористались своїм особистим досвідом роботи в ГО «Ініціатива» в межах різноманітних громадськокорисних програм і продемонстрували професійні знання і вміння за темою воркшопу. Вони поділилися ними з учасниками заходу, вміло контролюючи навчальне дійство, спрямовуючи активність студентських команд на підвищення компетентності не тільки в царині реформи децентралізації і створення об’єднаних територіальних громад (ОТГ), а і взаємопов’язаних між собою реформ: адміністративно-територіального устрою, місцевого самоврядування, бюджетної, медичної, освітньої.

    

Під час воркшопу студенти, спрямовані експертами, послідовно знаходили відповіді на питання:

  • Призначення реформи децентралізації.
  • Дієвість і відповідність реаліям сьогодення методики створення ОТГ.
  • «Бонуси» і проблеми при створенні ОТГ для міст обласного значення і прилеглих сільських рад.
  • Перспективність альтернативних варіантів створення ОТГ за участю
    м. Полтави як її центру.

Завершальним акордом заняття стали розробка і презентація здобувачами вищої освіти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» різноманітних територіальних конфігурацій створення ОТГ за участю м. Полтави за умов оптимістичного, песимістичного і реалістичного сценаріїв майбутнього об’єднання громад.

Експерти також поділились власним баченням ролі і місця обласного центру в процесі об’єднавчо-територіальної децентралізації.

В цілому атмосферу заходу можна охарактеризувати як сприятливу для професійного зростання майбутніх публічних управлінців.

Дата проведення: 13.02.2019 р.

Локація: ауд. 485, 4 корпус, ПДАА

Час проведення: 8:00 – 11:00.

 

 

 

 

 

Діяльність: