Стрес: розтиснути лещата

Сучасний світ змушує нас жити в шаленому ритмі, і стрес не відступає від нас ні на крок. А самі ми, все прискорюючись, мчимо в його обійми, не розуміючи, як заспокоїтися і повернути собі душевну рівновагу, розтиснути лещата стресу та змусити його працювати на нас, а не проти нас.

 

Відповіді на ці питання шукали під час студентської науково-практичної онлайн-конференції за результатами вивчення навчальної дисципліни «Загальна конфліктологія», що відбулася 3 грудня 2020 року. Конференцію організувала доцентка кафедри публічного управління та адміністрування Шупта І. М. спільно з активом студентського наукового гуртка «Територія науки».

 

Мета конференції : отримання системного уявлення про природу стресу, про його причини та небезпеку, навчання ефективним поведінковим стратегіям вирішення та профілактики стресових ситуацій, активізація та використання внутрішніх ресурсів для розв’язання широкого кола проблем.

З-поміж проблемних питань, які розглядалися, були такі:

1. Хронічний стрес: як його подолати?

Доповідачка: Шут Катерина, здобувачка вищої освіти 2-го курсу денної форми навчання за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування».

2. Стратегії та стилі подолання психологічного стресу.

Доповідач Бондар Юрій, здобувач вищої освіти 2-го курсу денної форми навчання за спеціальністю 081 «Право».

3. Поняття професійного стресу.

 Доповідачка Юлія Петрова, здобувачка вищої освіти 2-го курсу денної форми навчання за спеціальністю 081 «Право».

4. Методи подолання стресу, способи саморегуляції стресових станів.

Доповідачка Ангеліна Кишка, здобувачка вищої освіти 2-го курсу денної форми навчання за спеціальністю 051 «Економіка».

5. Емоційний інтелект як ключ до подолання стресу.

Доповідачка Владислава Кочур, здобувачка вищої освіти 2-го курсу денної форми навчання за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування».

6. Стресостійкість сучасного керівника.

Доповідачка Ірина Житченко, здобувачка вищої освіти 2-го курсу денної форми навчання за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування».

7. Профілактика професійного стресу.

Доповідачка Наталія Крикливець, здобувачка вищої освіти 2-го курсу денної форми навчання за спеціальністю 081 «Право».

 

 

Саме формат відеоконференції надав учасникам змогу не лише у вербальний спосіб представити свої наукові здобутки, але й провести справжню жваву наукову дискусію навколо такої актуальної проблеми як стрес.

Варто пам’ятати, що арсенал боротьби зі стресом в багатьох випадках дозволяє уникнути візиту до психоаналітика. Ми здатні самі собі надати допомогу, розтиснути лещата стресу.

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: