Стажування на ТОВ «НВП "Глобинський свинокомплекс"»

 

У рамках меморандуму про співпрацю між Полтавським державним аграрним університетом і ТОВ «НВП "Глобинський свинокомплекс"» протягом 9–13 квітня 2023 року старший викладач кафедри біології продуктивності тварин ім. академіка О.В. Квасницького Іван Желізняк і здобувачка ступеня доктора філософії кафедри технології виробництва продукції тваринництва Альона Сябро пройшли стажування, зокрема взяли участь у конференції «Сучасні системи управління підприємством. Технології вирощування свиней та великої рогатої худоби».

   

Також вони на практиці ознайомились із  системою та заходами біобезпеки, системами створення мікроклімату та підтримання здоров’я свиноматок і поросят, системою менеджменту на свинокомплексі, із племінним обліком у програмі PIC Trag 2:0, з селекцією свинок, особливістю годівлі поросних свиноматок та автоматичними станціями годівлі, технологією забою та первинної переробки продукції, з роботою ковбасного цеху та цеху пакування готової продукції на м’ясокомбінаті, екскурсію по якому провела випускниця нашого факультету, а зараз технолог виробництва Альона Лазоренко.

   

   

   

Під час стажування Іван Желізняк та Альона Сябро відвідали м’ясо-молочний комплекс, де вивчили роботу доїльних систем GEA та DeLava із вбудованими лабораторіями Afilab, які дають змогу під час доїння відстежувати показники жиру, білка, лактози та електропровідність у кожної корови індивідуально, та ознайомилися з системами управління стадом AFI farm та Afimilk, а також гноєвидалення JOZ і вентиляції Coolibri.

Набутий досвід під час проходження стажування буде з успіхом упроваджено в освітній процес ПДАУ.