Старт у майбутнє

24 листопада 2020 року, з метою забезпечення програмних результатів навчання здобувачів вищої освіти, навчально-дослідної роботи з навчальних дисциплін відповідно до професійного спрямування спеціальностей (зокрема ОПП «Інформаційні управляючі системи») на кафедрі інформаційних систем та технологій навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій (ННІ ЕУПІТ) Полтавського державного аграрного університету відбулося офіційне відкриття спеціалізованої навчально-дослідної лабораторії інтелектуальних систем, комп’ютерних мереж та Інтернету речей.

Ця неординарна подія стала можливою за сприяння адміністрації університету та ННІ ЕУПІТ, за матеріально-технічної та організаційної підтримки ТОВ «ВАК» (м. Полтава, генеральний директор Вадим Дубов), ТОВ «ВЮСТ» (м. Кременчук, генеральний директор Олексій Поздняков), ТОВ «Omega Solutions» (м. Київ, генеральний директор Вадим Патлатюк).

У відкритті взяли участь заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Євген Грєков і директор департаменту агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації Сергій Фролов (голова наглядової ради ПДАУ), ректор ПДАУ професор Валентина Аранчій, проректори та директори інститутів університету.

Ця  навчально-дослідна лабораторія, без перебільшення, є унікальною для закладів вищої освіти Полтавської області за своєю функціональністю. Існування такої лабораторії надає великий спектр можливостей, серед яких і виконання науково-дослідних робіт із використанням спеціалізованих програмних продуктів для вивчення інтелектуальних систем і технологій, комп’ютерних мереж та Інтернету речей.

Завдяки розширенню можливостей науково-педагогічні працівники мають змогу формувати у здобувачів вищої освіти знання сучасного рівня інформаційних технологій, а також навичок проєктування прикладних інтелектуальних систем і середовищ, системного аналізу ІТ-інфраструктури, розробки та вдосконалення її елементної бази.

Варто зауважити, що впровадження інтелектуальних технологій є не тільки трендом, але й відповідає переліку компетентностей стандартів підготовки з багатьох спеціальностей.

У зв'язку з постійним нарощуванням функціональності сучасних інформаційних систем, збільшенням впливу ІТ-інфраструктури на бізнес-процеси та дистанційне навчання питання про правильну й ефективну побудову мережної інфраструктури стає все більш актуальним. Тому застосування цих технологій відкриває можливості для організації онлайн-консультацій науково-педагогічних працівників, віддаленого доступу викладачам, аспірантам і студентам до ІТ-інфраструктури кафедри та обладнання (програмного забезпечення), яке надали стейкхолдери, що є актуальним завданням в умовах сьогодення.

 

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: