Співпраця викладачів кафедри Харчових технологій з науковою спільнотою провідних закладів вищої освіти України

Протягом тижня викладачі кафедри харчових технологій приймали  активну участь у роботі наукових та науково – практичних конференцій провідних університетів України. До участі у конференціях та написання тез викладачі активно залучали і здобувачів вищої освіти. Доцентки кафедри Ніна БУДНИК, Алла КАЙНАШ та магістр першого курсу Антон КАЙНАШ  прийняли участь у роботі VI Міжнародної науково - практичної конференції «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку харчової індустрії», яку проводила кафедра харчових технологій Черкаського державного технологічного університету за підтримки міжнародної наукової спільноти Дрезденського технічного університету (Дрезден, Німеччина), Люблінської політехніки (Польща), Технічного університету Молдови (Молдова), Словацького аграрного університету (м. Нітра, Словаччина) Ліонської ветеринарної школи (Франція). Вони представили доповідь на тему: «Використання екстрактів волоського горіху у технології м’ясних напівфабрикатів у маринаді». За результатами конференції було опубліковано збірник наукових праць, а учасники отримали сертифікати.

   

Доцентка кафедри Галина ДУБОВА та здобувачі вищої освіти Владислав МІРОШНІКОВ та Альона ПЕТРАШЕНКО прийняли участь у роботі VI Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Хімія природних сполук», яку проводив Тернопільський Національний медичний університет імені Горбачевського. Тема доповіді: «Фактори впливу на смакові характеристики нутріцевтиків з сирої картоплі та цибулі». На конференції обговорювались важливі для харчової промисловості питання, як наприклад, формування антибіотикорезистентності людини внаслідок перенасичення антибіотиками харчової сировини, постантибіотичний апокаліпсис, захворювання народженні їжею (Foodborn diseases) та їх різновиди і причини, цілющі властивості рослин, їх застосування в харчовій промисловості, рослинні джерела β – Ситостиролу та ін. За результатами конференції опубліковано збірник тез, а учасники отримали сертифікати.

Професор кафедри, Валерій СУКМАНОВ прийняв участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв, яку організував Державний біотехнологічний університет (м. Харків). У роботі конференції брали участь представники багатьох закладів вищої освіти України та закордонні науковці в галузі харчових технологій та інженерно-технологічного забезпечення. В межах роботи конференції було розглянуто актуальні дослідження в галузі технологій переробних і харчових виробництв, обладнання та інжиніринг переробних і харчових виробництв.

Разом з аспіранткою Лі ЯНПІНГ (Хенанський інститут науки і технологій, Китай) було зроблено доповідь «Дослідження впливу високого тиску на реологічні властивості свинячого фаршу та час спін-спінової релаксації методом ядерно-магнітного резонансу».

Викладачі кафедри Ніна БУДНИК, Ольга БАРАБОЛЯ, Алла КАЙНАШ із магістранткою першого курсу Альоною ХУДОЛІЙ та стейкхолдером Надією РЕМІЗОВОЮ, Галина ДУБОВА, Валерій СУКМВАНОВ разом з аспірантками Лі ЯНПІНГ та Оленою КОВАЛЬЧУК прийняли активну участь у роботі об’єднаної ІХ Міжнародної науково-практичної конференції  «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» та  «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві», яку проводив Національний  університет  харчових технологій. За результатами конференції опубліковано тези доповідей з матеріалами можна ознайомитися за посиланням https://drive.google.com/file/d/1x_VGXgVswokMA3g6i3avpW6W5nyCGo1C/view