Співпраця викладачів факультету ТТП ПДАУ із фахівцями  ТОВ «ДиканькаМлин»

 

На освітнє середовище ПДАУ істотно впливають  стейкхолдери, які є вагомими гравцями на ринку переробки зерна, де особливе місця посідає підприємство ТОВ «ДиканькаМлин», що вдало  будує соціально відповідальний бізнес із довгостроковою перспективою.

9 листопада представники факультету технологій тваринництва та продовольства Анатолій Шостя, Світлана Усенко, Лариса Кузьменко й Альона Сябро відвідали підприємство ТОВ «ДиканькаМлин» для поглиблення співпраці. Директор підприємства Ленець Володимир радо зустрів та ознайомив викладачів із основними етапами виробництва та асортиментом продукції.

Пріоритетом діяльності ТОВ «ДиканькаМлин» є виробництво  борошна пшеничного та крупи манної із зерна пшениці, вирощеної в Україні. Продукція підприємства виготовляється з якісної та безпечної сировини без використання штучних макро- та мікроелементів і відповідає вимогам чинного законодавства та міжнародним нормам. Свою продукцію ТОВ «ДиканькаМлин» під торговою маркою «Диканське» експортує у понад 12 країн світу.

Під час спілкування викладачі спільно зі співробітниками компанії визначили потреби та зміст проєкту освітньо-наукової програми Технології зберігання, переробки зерна та аграрний бізнес, визначили пріоритетні напрями  співпраці за освітньою програмою Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва (бакалаврський і магістерський рівні), зокрема з навчальних дисциплін «Годівля тварин і технологія кормів», «Заготівля, зберігання та контроль якості кормів», «Технологія виробництва кормів і кормових добавок».

Співпраця ПДАУ з ТОВ «ДиканькаМлин» буде розвиватись у межах дуальної освіти та сприятиме проходженню виробничих практик студентами, а також стажування викладачів.