Співпраця щодо реалізації програми інформаційно-цифрового розвитку Полтавщини

8 вересня 2020 року відбулася планова зустріч колективу кафедри інформаційних систем та технологій з представниками відділу моніторингу ефективності використання земельних та водних ресурсів, що входять до складу робочої групи з питань аудиту використання земель сільськогосподарського призначення та водного фонду.

Начальник відділу моніторингу ефективності використання земельних та водних ресурсів Сергій Чорненький зазначив, що аудит використання земель сільськогосподарського призначення – досить актуальне завдання.

Під час бесіди обговорювались питання підвищення ефективності використання безпілотної техніки. Особлива увага приділялась технічним аспектам удосконалення методики керування дроном, вибору режимів зйомки та позиціювання апарату.

Також розглядались перспективні напрями галузевого застосування такої сучасної техніки на регіональному рівні. Зокрема мова йшла про можливості існуючого програмного забезпечення для обробки даних, отриманих із дрона, створення цифрових моделей рельєфу, матриці висот місцевості, окремих об'єктів, використання спектральних сенсорів для повного циклу моніторингу посівів та ін.

Наприкінці зустрічі учасники дійшли згоди про доцільність подальшої плідної співпраці з метою інформаційного розвитку Полтавщини.

 

Аудиторія: 

Діяльність: