Спеціальність 207 «Водні біоресурси та аквакультура» тепер в ПДАУ

4 квітня 2024 року в рамках відкриття нової ОПП 207 Водні біоресурси та аквакультура здобувачі вищої освіти факультету технологій тваринництва та продовольства і факультету ветеринарної медицини ПДАУ відвідали Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Полтавській області, що у м. Кременчук. Спільно зі студентами до Управління завітали декан факультету технологій тваринництва та продовольства Анатолій ШОСТЯ, декан факультету ветеринарної медицини Сергій КУЛИНИЧ, завідувач кафедри технології виробництва продукції тваринництва Анатолій  ПОЛІЩУК, доцентка кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького Марія ІЛЬЧЕНКО та начальник навчального відділу Полтавського державного аграрного університету Андрій ДОРОШЕНКО.

Начальниця Управління Оксана КУЛИНИЧ розповіла студентам про структуру та особливості роботи Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Полтавській області.

Також із метою формування програмних результатів навчання за освітньою програмою студенти відвідали РПП «Риболовний Альянс» і РПП  ТК «Полтаварибгосп». Екскурсію провели приймальник-здавальник харчової продукції Наталя ГОЛОВКО та рибоприймальник Володимир ВЕБЕР. Вони розповіли про процедуру доставлення риби, її огляд, відбір і процес засолювання, а також показали цех, його структуру та обладнання.

Співробітник відділу вивчення біоресурсів водосховищ Інституту рибного господарства Національної академії аграрних наук України Максим МАКСИМЕНКО розповів про методи досліджень якісних і кількісних параметрів промислових уловів водних біоресурсів.