Розвиток співпраці між кафедрою Харчових технологій та Державним біотехнологічним університетом

Договір про співпрацю між Полтавським державним аграрним університетом (кафедра Харчових технологій) та державним біотехнологічним університетом (ДБТУ) набирає оберти.

На протязі року відбулися лекції викладачів ДБТУ для студентів спеціальності Харчові технології ПБАУ, взаємна участь у роботі міжнародних конференцій, семінарів та круглих столів. Тематика заходів постійно розширюється.

Так, вже другий рік, професор кафедри харчових технологій Валерій СУКМАНОВ, за запрошенням ДБТУ, працює головою комісії з захисту кваліфікаційних робіт за спеціальністю 133 Галузеве машинобудування ОПП Обладнання переробних і харчових виробництв другого магістерського рівня вищої освіти.

В цьому році на захист кваліфікаційних робіт були представлені 23 роботи, спрямовані на розробку нового та вдосконалення існуючого технологічного обладнання харчових виробництв. Комісія відмітила, що значна частка робіт була спрямована на підвищення якості отримуваної харчової продукції. При цьому було запропоновано як вдосконалення окремих робочих органів технологічних машин та параметрів окремих технологічних процесів, так і заходи щодо вдосконалення роботи цілих ліній з виробництва харчової продукції.

Комісія об’єктивно оцінила представлені роботи: абсолютна успішність та якість склали 100%. Але найголовніше, що результати деяких досліджень були рекомендовані до впровадження на реальних підприємствах, а це вже є вагомим результатом.

Слід зазначити, що представлені результати добре узгоджуються з дослідженнями, які проводиться на кафедрі харчових технологій ПДАУ і це дійсно сприяє подальшому розвитку співпраці між закладами вищої освти.