Розвиток міжнародної співпраці кафедри Харчових технологій

Багаторічна співпраця викладачів кафедри Харчових технологій ПДАУ та науковців Русенського університету «Ангел Канчев» сприяла підписанню меморандум про Співпрацю та партнерство між цими університетами.
Від ПДАУ меморандум підписала в.о. ректора, професор Валентина АРАНЧІЙ, та від університету «Ангел Канчев» підпис поставив ректор університету, академік Болгарської академії наук Христо БЄЛОЕВ.
Меморандум передбачає широке коло питань співпраці.

    

 

У сфері освіти зусилля будуть спрямовані на розвиток міждисциплінарного навчання; підвищення якості використання інформаційних технологій та нових цифрових інструментів у навчальній та науково-дослідній роботі; створення спільних навчальних програм; обмін досвідом, освітніми та інформаційними ресурсами.

У сфері науки, досліджень та інновацій передбачена співпраця у встановленні та розвитку науково-дослідної діяльності на національному на міжнародному рівнях; спільна участь у проектах у рамках регіональних та транскордонних програм співробітництва; співпраця у видавничій діяльності та спільні наукові публікації; організація спільних національних та міжнародних наукових форумів; підтримка кар’єрного розвитку молодих та відомих вчених.
В рамках співпраці вже зроблені перші кроки, так при розробці Освітньої програми (другого магістерського рівня) спеціальності «Харчові технології» на 2022 рік до складу офіційних рецензентів ОП була включена професор університету «Ангел Канчев»  Станка Тодорова Дамянова, яка  дала слушні поради щодо змісту ОП. Подальша тісна співпраця буде досить перспективним шляхом до євроінтеграції ПДАУ, дасть можливість і викладачам і здобувачам вищої освіти розширити коло закладів для міжнародної мобільності.