Робота секції факультету ТВППТ у 54-ій науково-методичній конференції університету

22-23 лютого 2023 року в Полтавському державному аграрному університеті проходила 54-та науково-методична конференція викладачів і аспірантів «Вища освіта в контексті глобальних викликів», що була присвячена актуальним питанням розвитку освіти в складних умовах сьогодення.  

23 лютого 2023 року відбулося засідання секції факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва.

Зі вступним словом виступив голова секції, декан факультету Анатолій ШОСТЯ, який привітав учасників конференції та ознайомив з порядком роботи секційного засідання. Анатолій ШОСТЯ підкреслив важливість створення підґрунтя для подальшої трансформації вищої освіти, для того, щоб національна система вищої освіти України зайняла чільне місце в системі освіти Європейського союзу. Також наголосив, що сьогодні першочергово потрібно вирішувати ті питання, які поставила перед нами військова агресія рф проти нашої держави. Найважливіше та найголовніше завдання на сьогодні, це забезпечення безпеки освітнього процесу з урахуванням усіх можливих загроз.

На засіданні секції, зокрема, доповідали: завідувачка кафедри харчових технологій Ніна БУДНИК, завідувачка кафедри біології продуктивності тварин ім. академіка О.В. Квасницького Світлана УСЕНКО, завідувач кафедри технології виробництва продукції тваринництва Анатолій ПОЛІЩУК. До уваги присутніх, в цілому, було представлено вісім доповідей на теми використання інноваційних методів та методик навчання; глобальних викликів, неформальної та інформальної освіти у підготовці фахівців з харчових технологій; методичного забезпечення  дисциплін та особливостей проведення занять під час дистанційного навчання.

Алла КАЙНАШ, доцент кафедри харчових технологій, секретар секційного засідання вручила збірники науково-методичної конференції та сертифікати про участь у конференції на 8 год.