Реалії міжнародної співпраці на кафедрі Харчових технологій

Багаторічна співпраця викладачів кафедри Харчових технологій ПДАУ та науковців Русенського університету «Ангел Канчев» сприяла підписанню на початку цього року меморандуму про Співпрацю та партнерство між цими університетами.

Від ПДАУ меморандум підписала в.о. ректора, професор Валентина АРАНЧІЙ, та від університету «Ангел Канчев» підпис поставив ректор університету, академік Болгарської академії наук Христо БЄЛОЕВ.

Меморандум передбачає широке коло питань співпраці і на сьогодні кафедра харчових технологій може засвідчити  його високу ефективність.

Професор Русенського університету Станка Тодорова-Дамянова стала закордонним зовнішнім стейколдером на Освітній Програмі «Харчові технології» другого (магістерського) рівня вищої освіти, надала слушні пропозиції при обговоренні Проекту даної ОПП та рецензію на затверджену ОПП. Вона приймала активну участь у відкритій зустрічі з експертами при проходженні акредитації ОПП Харчові технології» та висловила позитивну оцінку та підтримку даної ОПП.

Викладачі кафедри харчових технологій були запрошені для участі у потужній міжнародній науковій конференції, яку організував Русенський університет, і, враховуючи співпрацю між нашими університетами, ми мали можливість приймати участь у цій конференції без організаційного внеску.

На цьому науковому форумі 4 листопада 2022 року від кафедри були представлені результати наукових досліджень доцента кафедри Галини ДУБОВОЇ, які вона проводила сумісно з Національним політехнічним університетом (м. Київ) та ДП «Укртестметрстандарт» (м. Київ). Робота була присвячена отриманню ароматичних екстрактів з ферментованого листя плодових дерев, ягід, липи. Доповідь нашої колеги отримала позитивну оцінку та підтримку.

У планах кафедри Харчових технологій передбачено організацію та проведення у 2023 році першої міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв» та враховуючу дружні та наукові відносини між ПДАУ та Русенським університетом до організації та проведення даного наукового заходу будуть залучені і науковці з Болгарії.

Міжнародна діяльність кафедри Харчових технологій набирає оберти.