Публічне управління та адміністрування: профорієнтація школярів і перспективи для суспільства

25 травня 2021 року викладачі кафедри публічного управління та адміністрування провели профорієнтаційні зустрічі зі старшокласниками Наукового ліцею № 3 Полтавської міської ради. Організація такого заходу стала можливою завдяки аспірантці кафедри Світлані Явтушенко, яка є заступницею директорки ліцею з навчально-виховної роботи.

Візит до ліцею розпочався із зустрічі викладачів кафедри з директоркою навчального закладу Гринь Іриною Миколаївною. Цікава та важлива розмова була присвячена актуальним питанням співпраці закладів вищої освіти і навчальних закладів середньої базової освіти з метою розвитку сучасної молоді.
Про Полтавський державний аграрний університет і різноманіття його можливостей щодо підготовки фахівців із 22 спеціальностей розповіли старшокласникам професорка кафедри публічного управління та адміністрування Ольга Сердюк і доцентка цієї ж кафедри Тетяна Щетініна. Безперечно, основний акцент у їхніх виступах був зроблений на інформації про порядок вступу та навчання за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування».

Завдяки мультимедійному обладнанню навчальних аудиторій ліцею була можливість детально ознайомити учнів двох 10-х класів із сайтом нашого університету, продемонструвати інформацію на вкладках про спеціальність «Публічне управління та адміністрування», про кафедру й заходи, в яких беруть участь наші студенти. Особлива увага була приділена інформації про роботу приймальної комісії, перелік сертифікатів ЗНО, необхідних для вступу тощо.
Показником щирої зацікавленості шкільної молоді перспективами навчання за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» були різноманітні запитання, які виникли у слухачів, про вступ і навчання за цією спеціальністю. Старшокласники не лише дізналися про перспективи свого особистого зростання, але й зрозуміли можливості для позитивного впливу на розвиток свого міста та своєї держави.