Публічне управління та адміністрування: опановуємо основи фаху

21 червня 2019 року здобувачі вищої освіти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» факультету економіки та менеджменту ПДАА під час навчальної практики «Вступ до фаху» ознайомилися з організацією роботи відділів апарату Полтавської обласної ради та Полтавської обласної державної адміністрації.

Передусім, професор кафедри публічного управління та адміністрування, д. держ. упр. В’ячеслав Петрович Писаренко наголосив студентам на місії та завданнях держаних органів та органів місцевого самоврядування обласного рівня. Після чого відбулася вичерпна екскурсія по підрозділах Полтавської обласної державної адміністрації.

Зустріч з фахівцями апарату Полтавської обласної державної адміністрації розпочалася в загальному відділі. Начальник відділу Сабурова Гаяне Борисівна розповіла про ведення діловодства в апараті ОДА, в т. ч. електронного, роботу з кореспонденцією, документами з грифом «Для службового користування», організацію відомчого архіву і т. п. Здобувачі вищої освіти з натхненням сприйняли її настанови щодо відповідального ставлення до опанування фахом під час навчання в академії.

Здобувачі вищої освіти ознайомилися і з роботою секторів загального відділу апарату Полтавської обласної державної адміністрації.

З тим, як працює відділ контролю апарату Полтавської обласної державної адміністрації ознайомила начальник відділу Бондарук Юлія Іванівна.

Уважно слухала молодь начальника відділу управління персоналом Лях Наталю Василівну, яка детально пояснила завдання свого підрозділу, познайомила з його співробітниками, провела кабінетами та розкрила не один «службовий секрет» успішної організації роботи з персоналом державної служби.

 

 

Про функції організаційного відділу апарату Полтавської обласної державної адміністрації розповів начальник відділу Іванченко Віктор Григорович. Здобувачі вищої освіти дізналися, як відбувається процес оперативного планування роботи структурних підрозділів апарату ОДА.

Радо зустріли майбутніх фахівців зі спеціальності «Публічне управління та адміністрування» і в залі засідань президії та постійних комісій Полтавської обласної ради.

Заступник керівника апарату - керуючий справами виконавчого апарату Полтавської обласної ради Черкас Оксана Григорівна розповіла студентам про структуру та функції апарату обласної ради, порядок роботи ради, її органів та посадових осіб, засади формування депутатських груп, фракцій, роботу постійних комісій.

У «коридорах влади» здобувачі вищої освіти ознайомилися з Книгою пошани Полтавської обласної ради, з державною символікою України.

Майбутні фахівці з публічного управління щиро вдячні професору кафедри публічного управління та адміністрування, д. держ. упр. В’ячеславу Петровичу Писаренко, керівникам відділів та працівникам Полтавської ОДА, а також заступнику керівника апарату ‒ керуючому справами виконавчого апарату Полтавської обласної ради Черкас Оксані Григорівні, які приділи їм увагу!!!

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: