Публічне правопросвітництво і навчальні практики

Публічне правопросвітництво і навчальні практики

     22 червня 2022 року в рамках навчальних практик «Вступ до фаху» (провідні викладачі – доценти Ольга Сердюк, Неля Волкова) і «Адміністративний менеджмент» (координатор практичних занять – доцент Ольга Мирна) здобувачі вищої освіти 1 і 2 курсів спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування (освітньо-професійна програма Місцеве самоврядування) і 1 курсу спеціальності 081 Право (освітньо-професійна програма Правознавство) зустрілися в онлайн-форматі зі стейкхолдером Олександром Черчатим – кандидатом наук з державного управління, директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Полтавській області (далі Центр). Нормативно-правовою підставою багаторічної партнерської роботи ПДАУ і Центру є підписаний 05 березня 2018 року Меморандум про співпрацю з метою правопросвітницької діяльності.


     Під час зустрічі на тему «Безоплатна правова допомога в умовах воєнного стану на Полтавщині» Олександр Черчатий розповів про діяльність організації в умовах воєнного стану, якісні результати її роботи. Згідно з презентаційними матеріалами відсоток успішності працівників Полтавського міського центру перевищив 99 %, а адвокатів 86 %, що, за словами Олександра Черчатого, пояснюється більш складним характером справ, доручених адвокатам. Спікер відзначив, що відбулося розширення переліку категорій громадян, які можуть звернутися за вторинною правовою безоплатною допомогою до Центру. До таких осіб згідно з чинним законодавством додали внутрішньопереміщених осіб та тих, хто претендує на отримання такого статусу, потерпілих від сексуального насильства та катувань, а також людей, які втратили документи.

     Усього працівники Центру з 24 лютого 2022 року по 17 червня 2022 року провели 562 правопросвітницькі заходи. Майбутні фахівці з публічного управління та адміністрування, а також права підвищили рівень компетентності з правопросвітництва в умовах воєнного стану за такими його видами:

  • ознайомлення з роботою системи безоплатної правової допомоги;
  • лекції та семінари;
  • онлайн-правопросвітництво;
  • покази документального кіно;
  • правові ігри;
  • вуличні інформування населення.

   

 У нагоді для студентів, аспірантів, викладачів стане розміщена на сайті ПДАУ щомісячна юридично-просвітницька газета «Правовий вісник», доступна за посиланням https://www.pdau.edu.ua/content/pravovyy-visnyk. У ній на Вас чекають новини, закони, коментарі.

Діяльність: