Психологічна адаптація студентів – запорука успішного освітнього процесу

Розпочинаючи навчання у закладі вищої освіти студенти першокурсники знайомляться з новими формами діяльності, спілкування, дозвілля, співвідносить власні сподівання з реальністю,  формують своє особисте  ставлення до навчання. Тому процес адаптації майбутніх фахівців до умов вищого навчального закладу є важливим етапом професійної підготовки.
З метою поліпшення проходження адаптації у закладі вищої освіти студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології»  доцентками кафедри Аллою КАЙНАШ та Євгенією ХМЕЛЬНИЦЬКОЮ, в рамках кураторських годин, було проведено зустріч із керівником психологічної служби ПДАУ Іриною ПЛАКСІЄНКО.

Під час зустрічі студенти ознайомилися із особливостями роботи, векторами діяльності та планом заходів психологічної служби.

Для здобувачів освіти було проведене анкетування  з метою дослідження психологічної комфортності організації освітнього середовища в університеті в умовах воєнних дій; виявлення проблеми адаптації кожного особисто у студентському колективі; дослідження психологічних аспектів організації навчального процесу в умовах воєнного стану.

При цьому було забезпечено індивідуальний  підхід до кожного учасника анкетування на основі  його психолого-педагогічного вивчення