Профорієнтаційна робота серед випускників Полтавського коледжу Харчових технологій

Одним з основних напрямків діяльності університету безумовно є профорієнтаційна робота, а саме заходи, які б стимулювали та заохочували майбутніх абітурієнтів обирати саме наш навчальний заклад, орієнтували молодь до правильного підходу у виборі майбутньої професії, яка буде сприяти розвитку людини, як фахівця, що проявляє соціально-економічну ініціативу, вчиться отримувати інтелектуальну та трудову незалежності. Головним завданням профорієнтації є виховання любові до будь-якого виду трудової діяльності. Вона також в першу чергу повинна піднімати престижність професій, які користуються попитом на ринку праці.Так, 18 жовтня, на базі кафедри Харчових технологій науковий керівник міжкафедральної науково-дослідної лабораторії «Субкритичні технології у харчових виробництвах», професор, доктор технічних наук Сукманов В.О. надав професійну консультацію, з метою допомогти студентам спеціальності 151 Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології Полтавського коледжу Харчових технологій зрозуміти, як саме їхня спеціальність в подальшому може поєднатися зі спеціальністю 181 Харчові технології, і як це необхідно роботодавцям.

Впродовж консультації визначалися шляхи отримання освіти за обраною спеціальністю, терміни навчання, перспективи професійного зростання, попит на фахівців на ринку праці, подальші шляхи працевлаштування.

Під час дискусії вони змогли отримати відповіді на свої запитання