Професійний розвиток: підвищення кваліфікації викладачів ПДАУ в установах НААН УКРАЇНИ

У травні 2024 року викладачі ПДАУ пройшли підвищення кваліфікації в установах Національної академії аграрних наук України. Важливу роль у цьому відіграв відділ із забезпечення освіти дорослих та інноваційного розвитку Навчально-наукового центру інформаційно-комунікаційних освітніх технологій та освіти дорослих, який забезпечував організаційну та методичну підтримку.

На базі Інституту захисту рослин Національної академії аграрних наук України відбулося наукове підвищення кваліфікації викладачів кафедри захисту рослин – Віктора Писаренка, Марини Піщаленко, Нінелі Коваленко, Ганни Поспєлової та Олени Шерстюк за напрямом «Інтегрований захист та карантин рослин: прогноз фітосанітарного стану агроценозів, біологічний метод захисту рослин, хімічний метод захисту рослин, стійкість сільськогосподарських культур до шкідників і хвороб, карантин рослин».

Доцентка кафедри селекції, насінництва і генетики Анна Рибальченко успішно пройшла навчання в Інституті біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України за тематикою «Біотехнологія».

Найбільше науково-педагогічних працівників Університету підвищило свою кваліфікацію на базі Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» НААН України, зокрема викладачі кафедри обліку і оподаткування Тетяна Дугар, Марина Єрмолаєва, Ольга Лега, Тетяна Мокієнко, Тетяна Пономаренко, Тетяна Прийдак, Олена Сіренко, Світлана Тютюнник, Юрій Тютюнник, Людмила Яловега, а також викладачі кафедри менеджменту ім. І. А. Маркіної  Тетяна Воронько-Невіднича, Віталій Собчишин, Надія Баган, Олена Вараксіна, Роман Гловацький, Яна Радіонова, Олександр Помаз та Олена Овчарук. Вони активно брали участь в онлайн-навчаннях за загальною тематикою «Розвиток аграрного сектора економіки та сільських територій в умовах соціально-економічних трансформацій». Спікери курсів підвищення кваліфікації доповідали за такими напрямами: «Економіка і міжнародні відносини», «Менеджмент, публічне управління та адміністрування», «Підприємництво, торгівля й розвиток сільських територій», «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», «Облік і оподаткування».

Після завершення навчання науково-педагогічні працівники ПДАУ отримали документ про підвищення кваліфікації.

Висловлюємо щиру вдячність співробітникам і спікерам вищезазначених установ Національної академії аграрних наук України за цінний внесок у підготовку та актуалізацію знань наших викладачів!

      

 

Діяльність: