Професіоналізація підготовки майбутніх фахівців з навчальної дисципліни «Біотехнологія»

25 лютого 2020 року відбулася зустріч здобувачів вищої освіти 3 курсу денної форми навчання СВО Бакалавр за ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва із завідувачем сектору біологічних досліджень і обліку Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Оленою Канюкою. 

 

   

Зустріч проведено з метою професіоналізації підготовки майбутніх фахівців з навчальної дисципліни «Біотехнологія». 
Упродовж зустрічі обговорено використання моноклональних антитіл на прикладі антисироватки проти білків сироватки крові людини та тварин для встановлення видової належності крові у кримінальних провадженнях, цоліклонів для судово-медичних цілей для визначення групи крові за системою АВО, перспективи розширення можливостей дослідження об’єктів тваринного походження, таких як кров, слина, волосся за допомогою біотехнологічних методів.
 
Лекція викликала жвавий інтерес у здобувачів вищої освіти, було розгорнуто цікаву дискусію. Також Олена Канюка зосередила увагу на одному з аспектів фахової реалізації здобувачів вищої освіти по закінченню ВНЗ та дотриманні власної безпеки при відборі біологічного матеріалу і його досліджень у лабораторії.

 

  

Аудиторія: 

Діяльність: