Пріоритетне завдання психологічної служби в умовах війни – забезпечення психологічної стійкості учасників освітнього процесу

      25 жовтня 2022 р. керівниця психологічної служби, практичний психолог Ірина Плаксієнко зустрілась з магістрантами спеціальностей 051 Економіка, 073 Менеджмент, 075 Маркетинг, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, 081 Право, 126 Інформаційні системи та технології та 281 Публічне управління та адміністрування ННІ економіки, управління, права та інформаційних технологій для обговорення надважливих питань з підтримки свого психічного здоров’я під час війни. 
    В цей складний для нашої країни час  воєнного лихоліття ключем до психічного здоров’я є не уникнення стресових ситуацій чи негативних почуттів, бо це неможливо, а вміння  контролювати свій психічний стан та готовність впоратись з небезпечними ситуаціями.

      Ірина Плаксієнко розповіла про  критерії психічного здоров’я та фактори, що визначають особисту психологічну стресостійкість людини.

    Особливу увагу вона приділила практичним методам саморегуляції психоемоційного стану, як інструментам самодопомоги в стресових ситуаціях, які може використовувати будь яка людина, щоб уникнути наслідків важких психологічних випробувань під час воєнних дій.  Головні з них – техніки усвідомленого дихання, нервово-м’язова релаксація та скеровані думки.

      Пані Ірина запропонувала прості і ефективні техніки, які дозволяють запустити процес саморегуляції за рахунок узгодженої взаємодії нашого  мозку з тілом та емоціями та рівні відчуттів.

    Зараз, під час війни, ці вправи є універсальними, їх можна виконувати для самодопомоги будь де, у себе вдома чи на  роботі, під час комендантської години чи у бомбосховищі. Для зміцнення нервової системи та забезпечення своєї стресостійкості ці вправи бажано робити кожного дня, наприклад, разом з ранковою гімнастикою.

 

Аудиторія: 

Діяльність: