Представники Університету зустрілись із юними науковцями МАН

19 листопада 2021 року на базі ДЗОВ «Ерудит», що у с. Потоки Кременчуцького району Полтавської області, за сприяння дирекції Комунального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» відбулася зустріч представників Полтавського державного аграрного університету з вихованцями Малої академії наук України, секція профілю МАН – фізико-математичний і технічний.

Перед кращими представниками учнівської молоді Полтавської області, які беруть участь в учнівській науково-дослідницькій роботі Малої академії наук України, виступив професор кафедри загальнотехнічних дисциплін, професор кафедри інформаційних систем та технологій (https://www.pdau.edu.ua/department/kafedra-ekonomichnoyi-kibernetyky-ta-...) Полтавського державного аграрного університету (https://www.pdau.edu.ua/) кандидат фізико-математичних наук Флегантов Леонід Олексійович.
Спілкування науковця ПДАУ з учнями МАН тривало вісім годин, які промайнули непомітно. За цей час було обговорено широке коло питань – від елементарних основ математики, що становлять фундамент математичної та технічної освіти, до побудови математичних моделей реальних процесів.  Також учні познайомились із практичним застосуванням комп’ютерних технологій у навчанні та науково-дослідницькій роботі, та навіть усі разом зробили маленьке наукове відкриття.

Крім того, жваву зацікавленість юних науковців викликала математична задача, як випускнику школи обрати заклад вищої освіти. В процесі її розв’язання та обговорення учні висловили багато цікавих думок щодо обрання ними в майбутньому закладу вищої освіти та запропонували власні варіанти відповідей на запитання задачі.  
Наприкінці зустрічі викладач ПДАУ Леонід Флегантов відповів на запитання учнів щодо особливостей наукової творчості, а також розповів їм про спеціальності та напрями підготовки фахівців, які надає здобувачам вищої освіти Полтавський державний аграрний університет.

Висловлюємо щиру вдячність дирекції Комунального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» та адміністрації ДЗОВ «Ерудит», а також бажаємо успіхів та перемог у цьогорічному Конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України усім юним науковцям – учасникам зустрічі.