Представники групи підприємств "Глобино" провели тематичний захід для студентів ПДАУ

7 березня у Полтавському державному аграрному університеті відбувся майстер-клас, присвячений обвалування туш свиней, на тему "Сортовий розруб туш тварин і товарне оцінювання їх якості та безпечності"  за участі фахівців групи підприємств "Глобино" — надійного стейкхолдера нашого закладу освіти, який активно долучається до поліпшення освітнього процесу, зокрема для студентів факультету технологій тваринництва та продовольства і факультету ветеринарної медицини, які були головною цільовою аудиторією цього заходу. До нас завітали майстер відділення обвалювання та жилування м'яса цеху напівфабрикатів Ігор Власюга, керівниця відділу адаптації та розвитку персоналу Наталія Зароза, директорка з управління персоналом Дарія Пархоменко.

Цінність цього заходу перш за все  у можливості студентів на практиці ознайомитися з основними прийомами та методами обвалування туш, ліпше зрозуміти такі поняття, як "забійний вихід туші", "морфологічний склад туші", "первинна обробка забійних тварин", "оцінка якості туш", "маркування м'яса", а також на власні очі побачити специфіку оброблення різних кісток і м'язів. 
Майстер-клас допоміг візуалізувати поняття забою тварин і подальшого обвалування туші. Важливо те, що студенти були не просто спостерігачами, а брали активну участь у процесі. Практичній частині передувала лекція від фахівців групи підприємств "Глобино" щодо оцінки та обробки туш. Також студенти ПДАУ вкотре поспілкувалися з представниками молодої та енергійної команди групи підприємств "Глобино", які розповіли студентам про свою  компанію та перспективи працевлаштування в ній. До речі, чимало наших випускників працюють саме в цій компанії.

Набуті практичні навички неоціненні для тих студентів, які навчаються за спеціальностями 181 Харчові технології, 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та 211 Ветеринарна медицина і оберуть для себе напрям сільськогосподарських тварин. Окрім того, студенти отримали ще один приємний бонус — м'ясо від забою було люб'язно надано представниками групи підприємств "Глобино" університетській їдальні "Золота Нива", де всі охочі зможуть удосталь посмакувати численними смачними стравами, приготованими з нього.

Подібні заходи — це результат плідної співпраці Університету та групи підприємств "Глобино", яка постійно поглиблюється та розвивається, надаючи нашим студентам і випускникам широкі можливості для проходження виробничих практик, підвищення кваліфікації та подальшого працевлаштування.