Практичний досвід проєктного менеджменту для майбутніх науковців

21 листопада 2023 року в рамках опанування обов’язкової освітньої компоненти «Управління проєктами в публічній сфері» освітньої програми Публічне управління та адміністрування третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування було проведено гостьову лекцію на тему «Проєктна діяльність як інструмент залучення додаткових коштів у розвиток громад» (викладач – д. е. н., професор О. В. Дорофєєв). У ролі спікера виступила заступниця Котелевського селищного голови Саєнко Ольга Василівна, діяльність якої безпосередньо пов’язана з управлінням проєктами в Котелевській селищній територіальній громаді.

Пані Ольга розповіла про досвід пошуку, залучення, реалізації та подальшого супроводу проєктів у таких сферах діяльності громади, як медицина, культура, освіта, спорт, комунікація з громадськістю та інших. Вона окремо відзначила важливість тієї позиції, яку обстоює голова громади Тетяна Корост, щодо ініціалізації й максимальної підтримки проєктної діяльності та людей, які цим займаються.

Аспіранти були в захваті від результатів, яких вдалося досягти в Котелевській селищній територіальній громаді завдяки залученню додаткових проєктних коштів. У процесі спілкування зі спікеркою вони з’ясували, що однією з головних умов успішно складеної проєктної заявки є опис того, наскільки затребуваними й корисними для громади будуть реалізовані проєкти після їх завершення.

В активному обговоренні також взяли участь завідувачка кафедри публічного управління та адміністрування д. держ. упр., професорка Т. М. Лозинська та професорка кафедри к. е. н., доцент О. І. Сердюк, які, підбиваючи підсумок зустрічі, зауважили, що можна зробити багато важливих потрібних справ, маючи активну життєву позицію і щире бажання змінювати свою громаду на краще.