Практичний досвід для формування світогляду та професійних якостей майбутніх публічних управлінців

Брак ресурсів повинен компенсуватися перевагою в інтелекті, дисципліні й винахідливості (Лі Куан Ю, перший Прем'єр-міністр Сінгапуру, 1959–1990 рр.).  Саме в цьому переконаний Роман Гловацький, депутат Хорольської міської ради восьмого скликання, котрий 25 червня 2021 року завітав на запрошення викладачів кафедри публічного управління та адміністрування ННІ ЕУПІТ ПДАУ для зустрічі зі здобувачами вищої освіти ОПП Місцеве самоврядування. З Романом Миколайовичем також спілкувалися Олександр Дорофєєв, професор кафедри, доктор економічних наук, Ольга Сердюк, професорка кафедри, кандидат економічних наук, Ольга Мирна, доцентка кафедри, кандидат економічних наук.

У кар’єрному списку Романа Гловацького багато інших статусів і посад, зокрема депутат Хорольської районної ради сьомого скликання, заступник голови Хорольської районної ради сьомого скликання, голова Хорольської районної державної адміністрації (2020–2021 рр.). Роман Гловацький активно підтримує школярів Хорольщини, які беруть участь в Обласному конкурсі творчих робіт для школярів і юнацтва «Громада моєї мрії», започаткованому кафедрою публічного управління та адміністрування Полтавської державної аграрної академії спільно з Полтавською обласною асоціацією органів місцевого самоврядування.

 

Роман Гловацький поділився із присутніми практичними мудрощами своє роботи на різних посадах, пояснив, чим відрізняється робота в органах місцевого самоврядування від роботи у виконавчих органах державної влади. Розповів про навички навчання в різноманітних проєктах та інституціях. Студентів цікавило навчання в Lee Kuan Yew School of Public Policy від Київської школи державного управління імені Сергія Нижного та його особливості  порівняно з освітою у вітчизняних закладах.

 

Пан Роман наголошував на важливості саме практичного навчання. В нинішніх умовах турбулентності він порадив здобувати актуальні знання насамперед особисто від результативного управлінця, з його виступів і публікацій. Фахівець, який сам постійно розвивається, висловив переконання в тому, що саме молодь є рушійною силою всіх процесів у країні і саме їй здійснювати зміни. І в перших рядах мають бути фахівці з публічного управління та адміністрування.

Наприкінці зустрічі Роман Гловацький провів заняття з політичної комунікації, маніпулювання, формування іміджу політика. Також подарував збірку актуальної літератури з питань розбудови місцевого самоврядування. Учасники побажали спікеру-практику нових звершень у важливій і відповідальній діяльності заради процвітання України!

Зустріч відбулася під час навчальних практик «Вступ до фаху» та «Адміністративний менеджмент» і, безперечно, була зорієнтована на досягнення програмних результатів навчання за ОПП Місцеве самоврядування. Для навчальної практики «Вступ до фаху» – це пізнання структури й особливостей функціонування сфери публічного управління та адміністрування; знання структури та особливостей функціонування сфери публічного управління та адміністрування; знання стандартів, принципів і норм діяльності у сфері публічного управління та адміністрування; уміння організовувати та брати участь у волонтерських, культурно-освітніх, спортивних проєктах, спрямованих на формування здорового способу життя та активної громадянської позиції. Для навчальної практики «Адміністративний менеджмент» – розуміння та використання технології розроблення, прийняття і реалізації управлінських рішень; уміння коригувати професійну діяльність у разі зміни вихідних умов; створення можливості для поліпшення інвестиційної привабливості місцевої громади, уміння користуватися інструментами проєктного менеджменту та досвідом зарубіжних країн щодо розвитку місцевого самоврядування.

Кафедра публічного управління та адміністрування завжди рада вітати досвідчених практиків публічного управління, таких як Роман Гловацький. Практичний досвід неоціненний у формуванні світогляду і професійних якостей майбутніх фахівців публічної сфери.

 

 

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: