Працюємо над удосконаленням освітніх програм спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування

Групи забезпечення спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування, на яких покладається відповідальність за підготовку здобувачів вищої освіти на першому, другому та третьому рівнях, продовжують працювати над підвищенням актуальності профілю освітніх програм цих рівнів, їх відповідністю очікуванням роботодавців та потребам суспільства. Для цього був задіяний тривалий успішний досвід співпраці кафедри публічного управління та адміністрування факультету економіки та менеджменту з роботодавцями випускників цього фаху.

11 грудня 2019 року відбулося розширене засідання кафедри публічного управління та адміністрування, на якому розглядалося питання удосконалення освітніх програм першого, другого та третього рівнів вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування.

Головувала на засіданні Лозинська Тамара Миколаївна, д. держ. упр. професор, завідувач кафедри публічного управління та адміністрування, гарант освітньо-наукової програми «Публічне управління та адміністрування» третього рівня вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування, член групи забезпечення спеціальності.

Учасники засідання:

Сьомич М. І., к. держ. упр., доцент, професор кафедри, гарант освітньо-професійної програми «Місцеве самоврядування» першого ступеня вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування, член групи забезпечення спеціальності;

члени групи забезпечення спеціальності:

Галич Олександр Анатолійович, к. е. н., доцент, професор кафедри;

Сердюк Ольга Іванівна, к. е. н., доцент, професор кафедри;

Щетініна Тетяна Олексіївна, к. і. н., доцент, доцент кафедри;

Мирна Ольга Володимирівна, к. е. н., доцент, доцент кафедри;

Шупта Ірина Миколаївна, к. п. н., доцент, доцент кафедри.

А також:

Дорофєєв Олександр Вікторович, к. е. н., доцент, професор кафедри;

Браславець Тетяна Миколаївна, асистент кафедри.

У роботі засідання взяли участь представники органів місцевого самоврядування Полтавської області:

Попова Юлія Михайлівна, директор Комунальної Установи «Агенція місцевого розвитку територіальних громад Полтавського району», к. е. н., доцент кафедри;

Рябоконь Олексій Петрович, заступник голови Асоціації ОТГ, Пирятинський міський голова ОТГ;

Лещенко Іван Васильович, голова Білоцерківської сільської ОТГ;

Шерстюк Любов Миколаївна, заступник Мачухівського сільського голови з інвестиційних питань.

Під час засідання обговорювалися профілі освітніх програм «Місцеве самоврядування» першого рівня вищої освіти, «Зв’язки з громадськістю» другого рівня вищої освіти та «Публічне управління та адміністрування» третього рівня вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування.

Керівники ОТГ зазначили, що цілі освітніх програм, програмні компетентності та результати навчання відповідають тенденціям ринку праці та розвитку спеціальності.

При цьому, міський голова м. Пирятин Рябоконь Олексій Петрович наголосив на необхідності набуття знань з регіонального управління, економічної політики, основ управління сферами освіти й охорони здоров’я, кадрової політики.

Голова Білоцерківської сільської ОТГ Лещенко Іван Васильович і директор Комунальної Установи «Агенція місцевого розвитку територіальних громад Полтавського району» Попова Юлія Михайлівна наполягали на посиленні практичної підготовки здобувачів зі стратегічного планування та проєктного менеджменту.

Усі учасники висловили готовність усіляко сприяти практичній підготовці студентів, надавати їм можливості ознайомитися під час виробничих та переддипломних практик з усіма аспектами управління місцевими громадами. Представники громад також запевнили в готовності сприяти інформаційному забезпеченню процесу дослідження наукових проблем з фаху, зокрема, при виконанні кваліфікаційних робіт.

Під час засідання тривала дискусія щодо переліку компонентів освітніх програм та їх логічної послідовності. Були озвучені рішучі переконання керівників ОТГ як роботодавців у потребі внесення змін до переліку навчальних дисциплін з урахуванням сучасних практик місцевого самоврядування.

Обговорювалися положення меморандуму про співпрацю ПДАА з Пирятинською ОТГ та Білоцерківською сільською ОТГ.

Бачення та пропозиції зацікавлених сторін щодо формулювання цілей, а також визначення програмних компетентностей та результатів навчання за першим, другим та третім рівнями вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування будуть враховані відповідними групами забезпечення спеціальності під час перегляду освітніх програм.

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: