Освітня програма Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва першого (бакалаврського) рівня вищої освіти має за мету підготовку фахівців, які володіють технологіями як виробництва продукції тваринництва, зокрема молока та м’яса, так і її ефективного перероблення на харчові продукти. Для поглиблення фахових знань з перероблення продукції тваринництва здобувачі вищої освіти 4 курсу обрали для вивчення вибіркову освітню компоненту «Технологічне обладнання м’ясо- і молокопереробних підприємств» (викладачка Лариса Кузьменко).
15 вересня 2025 року відбулося виїзне заняття з цієї навчальної дисципліни на виробництві в умовах молокопереробного цеху СТОВ «Воскобійники» Миргородського району. Під керівництвом головного технолога Ольги Лахненко студенти вивчили склад технологічних ліній, будову та принципи роботи обладнання для транспортування, приймання й тимчасового зберігання молока, виробництва пастеризованого молока, кисломолочних напоїв, сметани, кисломолочного та адигейського сиру, бринзи й вершкового масла.
Також вони ознайомились з роботою виробничої лабораторії оцінювання якості молока та автоматичної станції миття (CIP), призначеної для безрозбірного автоматизованого миття та дезінфекції технологічного обладнання й трубопроводів на підприємстві. На завершення заняття студентів гостинно запросили до дегустаційної зали, де вони за підсумками сенсорного аналізу надали високу оцінку виготовленій на підприємстві продукції.