Плануйте, знаходьте час на різні речі та будьте здорові!

Почати профілактичну й корекційну роботу зі збереження психічного та фізичного здоров’я здобувачі вищої освіти за освітньо-професійною програмою Місцеве самоврядування спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування Дар’я Кононенко, Вікторія Овчаренко, Єлизавета Проценко, Микола Сидьорка, Григорій Ярошенко спільно з кураторкою і соціальною педагогинею психологічної служби ПДАУ Іриною Шуптою та доценткою кафедри публічного управління Тетяною Олексіївною Щетініною вирішили найпростішим, проте ефективним і креативним способом – мандрівкою вулицями неповторної Полтави (зокрема вулицями Сковороди, Остроградського, Європейською).

Ніщо так не відволікає мозок від тривожних думок, а тіло від зимової гіподинамії як прогулянка на свіжому повітрі, змога довідатися про цікаві історичні факти від неперевершеної в мистецтві проведення екскурсій Тетяни Олексіївни Щетініної. Вона розповіла про історичні факти, пов’язані з містом, архітектурою, відомими постатями. Завершили невеличку мандрівку в затишній кав’ярні Soul Touch Coffee, де в приємній компанії скуштували тістечка, випили ароматної кави та запашного чаю.

Виявляється, що бути здоровим означає не лише відсутність хвороб, а й фізичне, психічне, соціальне благополуччя. Тож бути здоровим означає бути вільним. Вільно володіти своїм тілом, своїми думками, мати змогу провести час у приємній компанії, вільно переміщатися, адже активна та здорова людина довго зберігає молодість, продовжуючи творчу діяльність, не дозволяючи «душі лінуватись».

Колись Поль Брег, американський діяч в галузі альтернативної медицини, натуропат, зазначив:

«Знайдіть час для роботи – це ціна успіху.

 Знайдіть час для роздумів – це джерело сили.

 Знайдіть час для гри – це секрет молодості.

 Знайдіть час для читання – це основа знання.

 Знайдіть час для релігії – це шлях до благочестя.

 Знайдіть час для дружби – це джерело щастя.

 Знайдіть час для кохання – це священний дарунок життя.

 Знайдіть час для мрії – лише так душа сягне до зірок.

 Знайдіть час для сміху – він допоможе вам впоратися з труднощами життя.

 Знайдіть час для краси – вона оточує нас скрізь.

 Знайдіть час для здоров’я – це єдиний скарб у житті.

 Знайдіть час для планування – це секрет того, як знайти час на всі попередні одинадцять справ».

Ця прогулянка містом дала можливість її учасникам знайти час для багатьох насправді важливих речей. Хотілося б зауважити, що мандрівка відбулася завдяки тому, що її запланувала завідувачка кафедри публічного управління та адміністрування ННІ ЕУПІТ ПДАУ Лозинська Тамара Миколаївна.

Щира вдячність персоналу кав’ярні за чудову атмосферу, ароматні каву та чай, апетитні смаколики.

Плануйте, знаходьте час на різні речі та будьте здорові!