Підготовка кадрів для публічної сфери: нові виклики – нові вимоги

Підготовка кадрів для публічної сфери: нові виклики – нові вимоги

    3 травня 2022 року для здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування, які вивчають дисципліну «Публічне управління», було організовано онлайн круглий стіл з питань трансформації місцевого самоврядування під час дії воєнного стану за участю експертки Платформи «Управління людськими ресурсами» Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад», керуючої справами Березанської міської ради Київської області  Кочур Лариси Василівни та викладачів кафедри.

    Лариса Василівна наголосила, що однією з нагальних проблем виконання місцевими радами своїх повноважень у складних умовах воєнного часу є нестача кадрів. При цьому вона звернула увагу на потребу в ґрунтовній теоретичній підготовці майбутніх фахівців публічного управління, необхідності оволодіння знаннями з проєктного менеджменту, управління персоналом, психології управління та набуття мовних компетентностей. Проведення гостьової лекції у форматі круглого столу сприяло не лише отриманню знань про практику роботи органів місцевого самоврядування в складних умовах, але й спонукало до обговорення способів підвищення якості ОПП Місцеве самоврядування завдяки посиленню акценту на питаннях безпеки, налагодження міжнародної співпраці, використання досвіду роботи органів місцевого самоврядування країн Європи.

    Щиро вдячні Кочур Л. В. за висловлені ідеї та побажання щодо вдосконалення підготовки бакалаврів публічного управління та адміністрування!

Аудиторія: 

Діяльність: