Підготовка до проведення вільного вибору здобувачами вищої освіти навчальних дисциплін

Відповідно до графіка проведення етапів вибору навчальних дисциплін здобувачами вищої освіти ступеня бакалавра денної форми навчання на факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва було організовано зустріч зі студентами перших курсів освітньо-професійних програм Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та Харчові технології з метою їх ознайомлення із переліком і змістом вибіркових навчальних дисциплін.
Запрошений на зустріч начальник навчального відділу Андрій Дорошенко розповів, що здобувачі вищої освіти мають змогу ознайомитися зі змістом вибіркових освітніх компонентів на сторінках спеціальностей сайту Університету, представлених у вигляді силабусів і презентацій, наголосив на термінах здійснення вибору та продемонстрував особливості здійснення вибору дисциплін у кабінеті студента в АСУ університету.
Під час зустрічі здобувачам вищої освіти було запропоновано різні способи реалізації права на вибір навчальних дисциплін, прийнятих в Університеті, – вибір з вибіркової частини освітньої програми, за якою навчається студент, вибір з іншої освітньої програми або реалізація права на академічну мобільність і вивчення вибіркових дисциплін в інших закладах вищої освіти.
У заході також взяли участь гаранти освітніх програм бакалаврського рівня вищої освіти Лариса Кузьменко й Ніна Будник і куратори  академічних груп, які надають здобувачам вищої освіти інформаційно-організаційну підтримку під час проведення вільного вибору навчальних дисциплін.
Наступними етапами процедури проведення вільного вибору навчальних дисциплін є безпосереднє здійснення здобувачами вищої освіти вибору для формування вибіркової частини їхніх індивідуальних планів, опрацювання результатів індивідуального вибору студентами навчальних дисциплін і формування академічних груп для їх вивчення.