ПДАУ відкриває двері для майбутніх абітурієнтів

9 квітня Полтавський державний аграрний університет гостинно зустрів учнів Великорублівської школи, Терешківського ліцею та Полтавського навчально-виховного комплексу № 16. Для них було проведено цікаву та змістовну лекцію, яка допомогла юнакам і дівчатам ліпше зрозуміти можливості та перспективи навчання в ПДАУ.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Під час зустрічі з учнями фахівчиня із профорієнтації, доцентка кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін ПДАУ Тамара Лахач детально розповіла про багату історію Університету, його структуру та факультети, можливості для проходження практики та стажування за кордоном, а також про активну міжнародну діяльність ПДАУ.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Юні гості мали змогу не лише прогулятися територією Університету, а й зануритися в атмосферу науки та досліджень, відвідавши інтерактивні локації на факультетах і в інститутах ПДАУ.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
На інженерно-технологічному факультеті юні дослідники вивчали методи вимірювання температури, вологості, швидкості руху повітря, освітлення, шуму та радіаційного фону, тренували свої навички, знаходячи деталі, підбираючи відповідні інструменти та вимірюючи їх розміри, розкривали таємниці електротехніки, а також спробували себе в 3D-моделюванні.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
На факультеті обліку та фінансів учні перевірили свої знання з англійської мови, а інтерактивні ігри допомогли їм поліпшити навички говоріння англійською мовою та її розуміння .
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
У музеї анатомії факультету ветеринарної медицини учні визначали видову приналежність тварин за будовою скелета, в навчально-науковій лабораторії паразитології мали змогу вивчити різні види паразитів сільськогосподарських тварин, а також спостерігали за проведенням ультразвукової діагностики тварин.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Факультет технології тваринництва та продовольства підготував екскурсію віварієм, де школярі побачили різноманітних птахів, кроликів, овець і кіз, а також погодували їх; у лабораторії з визначення фальсифікації харчових продуктів учні навчилися виявляти фальсифіковані молоко, сир, ковбасу та мед, потім завітали до мікробіологічного боксу та молочного центру.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Навчально-науковий інститут економіки, управління, права та інформаційних технологій провів квест «Бізнес-еліта», де присутні спробували себе в ролі успішних підприємців; учні пройшли музичний квест «Спеціальностями ННІ ЕУПІТ», а в квесті «Таємні матеріали» перевірили своє логічне мислення та дедуктивні здібності; також ознайомилися з сучасними ІТ-розробками.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Навчально-науковий інститут агротехнологій, селекції та екології провів для учнів майстер-клас з вирощування мікрозелені та її дегустацію. Вони визначали натуральність соку і навчилися виявляти домішки крохмалю у кетчупах.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Полтавський державний аграрний університет щиро дякує учням і вчителям за візит! Ми віримо, що ця зустріч допомогла їм зробити крок на шляху до успішного майбутнього.