ПДАУ проводить профорієнтаційну роботу серед молоді!

 

Вибір професії — одне із головних завдань у житті людини. Саме з метою створення умов для професійного самовизначення, формування готовності студентів ВСП "Хомутецький фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету" та учнів ОЗО "Хомутецька гімназія" до свідомого вибору професій, інформування молоді про спеціальності, за якими здійснюється підготовка в ПДАУ, до Коледжу завітали викладачі факультетів ветеринарної медицини та технології виробництва і переробки продукції тваринництва, які провели з ними профорієнтаційну роботу.

Викладачі факультету ТВППТ докторка сільськогосподарських наук, старша наукова співробітниця, завідувачка кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького Світлана Усенко, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, професор кафедри технології виробництва продукції тваринництва Віктор Слинько, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, доцент кафедри харчових технологій Віктор Юхно, кандидатка технічних наук, доцентка, доцентка кафедри харчових технологій Євгенія Хмельницька й аспірантка Ірина Сарнавська зустрілися зі студентами та учнями та поінформували їх про  переваги навчання в Полтавському державному аграрному університеті, ознайомили з особливостями здобування вищої освіти ступеня бакалавра скороченого терміну навчання за спеціальностями 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, 181 Харчові технології та перспективами працевлаштування після закінчення навчання. Студенти мали змогу поринути в навчальний процес дисципліни «Технологія виробництва продукції бджільництва», ознайомитися з основними аспектами бджільництва, методами визначення фальсифікації меду, а також виготовили власноруч свічки з вощини.

Окрім того, зі студентами Коледжу зустрілися й співробітники факультету ветеринарної медицини ПДАУ: кандидатка ветеринарних наук, доцентка, завідувачка кафедри нормальної і патологічної анатомії та фізіології тварин Ганна Омельченко, кандидатка ветеринарних наук, доцентка, доцентка кафедри нормальної і патологічної анатомії та фізіології тварин Наталія Авраменко, доктор ветеринарних наук, професор, професор кафедри інфекційної патології, гігієни, санітарії та біобезпеки Андрій Замазій, кандидат ветеринарних наук, доцент, доцент кафедри паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи Леонід Корчан та асистент кафедри терапії імені професора П. І. Локеса Сергій Зарицький. Вони провели майстер-клас із патології дрібних тварин. Потенційні абітурієнти в ігровій формі ознайомилися із майбутньою професією — лікар ветеринарної медицини. 
Учням і студентам було презентовано спеціальності 211 Ветеринарна медицина та 212 Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза.