ПДАУ поглиблює співпрацю з Середземноморським союзом шеф-кухарів

 

12 березня 2024 року на кафедрі харчових технологій факультету технологій тваринництва та продовольства Полтавського державного аграрного університету відбувся майстер-клас із приготування пасти з мідіями та дорадо з овочами і білим вином. Захід провів представник асоціації UCM – Italy «Середземноморський союз шеф-кухарів – Італія» — менеджер проєкту Андрій Садовий.
⠀⠀⠀⠀
Участь у майстер-класі взяли студенти спеціальностей 181 Харчові технології та 241 Готельно-ресторанна справа, які планують проходження літньої виробничої практики в Італії. Паралельно з поглибленим навчанням в Університеті вони додатково вивчають італійську мову. Сьогоднішній захід дав їм змогу випробувати свої лінгвістичні навички, спілкуючись італійською під час приготування страв.
⠀⠀⠀⠀
Цей захід став можливим завдяки співпраці, розпочатій у 2023 році з асоціацією UCM – Italy «Середземноморський союз шеф-кухарів – Італія» безпосередньо з її президентом паном Паоло Брешіа і скріпленій підписанням відповідного договору.
⠀⠀⠀⠀
Після приготування страв було відпрацьовано правила їх подачі та проведено дегустацію. Усі учасники майстер-класу отримали приємні враження і сподіваються на подальшу тісну співпрацю.