Освітня місія представників аграрної освіти до Нідерландів

1 жовтня 2023 року стартував перший день освітньої місії до Нідерландів, у якій представник ПДАУ професор Писаренко Володимир, завідувач, професор кафедри маркетингу, бере активну участь.

Місію організував Департамент міжнародного співробітництва у галузі освіти Міністерства сільського господарства, охорони природи та якості харчових продуктів Нідерландів та Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» за сприяння та фінансової підтримки відділу аграрного аташе Посольства Нідерландів в Україні.

Мета місії – вивчення досвіду нідерландських університетів досліджень та інтеграції в освітні програми питань регенеративного сільського господарства, а також співпраці університетів і бізнесу / фермерів з метою практичного вивчення кейсів застосування новітніх технологій. У програмі місії – візити до ряду аграрних університетів Нідерландів, круглий стіл в Університеті Вагенінген, візити до фермерських господарств і вивчення їхніх найкращих практик. Завдання місії полягає в розширенні міжнародних зв’язків українських аграрних університетів і поглибленні співпраці з університетами Нідерландів.

Під час поїздки відбулися цікаві та продуктивні зустрічі у Farm of the Future (Ферма майбутнього) https://farmofthefuture.nl/en/, що розташована в м. Лелістад, у голландській провінції Флеволанд, регіоні, де переважає орне землеробство. «Ферма майбутнього» – це голландська ініціатива, в рамках якої науковці Вагенінгенського університету і голландські фермери спільно працюють над розв’язанням проблем, із якими стикається сільське господарство в Нідерландах.