Онлайн-курс професорки Шведського університету сільськогосподарських наук Галії Замарацької

У період із 26 січня до 2 лютого 2023 року асоційована професорка Шведського університету сільськогосподарських наук (м. Уппсала), фахівчиня із зовнішньої співпраці з питань якості продуктів харчування, координаторка дослідницьких шкіл «Фокус на продуктах харчування і біоматеріалах» і «LiFT» («Технології майбутнього для виробництва продуктів харчування») Галія Замарацька прочитала онлайн-курс на тему «How to write and publish a scientific paper in international journal» («Як написати та опублікувати наукову статтю в міжнародному журналі») для здобувачів вищої освіти І, ІІ і ІІІ рівнів освіти.


Курс прослухали студенти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва Полтавського державного аграрного університету та Національного університету біоресурсів і природокористування України.
 

Отримані знання були корисними  як для бакалаврів і магістрів, які роблять лише перші кроки у науково-дослідницькій справі, так і здобувачів наукового ступеня доктор філософії і молодих науковців, що вже мають досвід наукових досліджень і висвітлення їх результатів у наукових публікаціях.

Досить цікавим був європейський підхід до підготовки наукових публікацій, матеріал подано максимально доступно для студентів із наведенням багатьох прикладів. Також слухачі отримали багато дієвих рекомендацій, які допоможуть надалі більш науково грамотно і зрозуміло донести результати своєї дослідницької роботи до широкого загалу.

Студенти та викладачі щиро вдячні професорці Галії Замарацькій за цікавий і змістовний захід, отримані знання, цінні поради та відкритість до спілкування.