Онлайн-конференція на тему «Сучасна правозахисна діяльність Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини»

В Україні як у сучасній правовій державі особливе місце займає інститут Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, який виконує практичну функцію парламентського контролю за дотриманням прав і свобод людини і громадянина. Реалізація покладених на нього завдань здійснюється за допомогою створення та забезпечення функціонування спеціального апарату на центральному та регіональному рівнях.

З метою ефективного формування у здобувачів вищої освіти спеціальності 081 Право ПДАА професійних компетентностей у сфері практичної діяльності правозахисних інституцій в Україні, а також їх взаємодії із судовими та правоохоронними органами 30.06.2020 року керівники навчальної практики ПДАА Олександр Кальян та Юлія Козаченко спільно з регіональним координатором Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області Вірою Яковенко провели цікаву і змістовну онлайн-конференцію на тему «Сучасна правозахисна діяльність Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини».

Віра Сергіївна навела статистичні та аналітичні дані щодо діяльності інституції Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на центральному рівні та доповіла про результати роботи регіонального представництва ВРУ з прав людини у Полтавській області.

Тісна співпраця Полтавської державної аграрної академії з таким стейкхолдером, як регіональне представництво ВРУ з прав людини в Полтавській області є надзвичайно важливою, особливо зважаючи на акредитацію інституції Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини 2019 році за статусом А – найвищим статусом відповідності Принципам ООН щодо національних установ, які займаються заохоченням і захистом прав людини (Паризькі принципи). Міжнародне визнання інституту Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини законною, надійною, релевантною та ефективною установою, що захищає та просуває права людини на національному та регіональному рівнях, сприятиме утвердженню європейських цінностей та правових стандартів в Україні.

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: