Онлайн-конференція на тему «Стан дотримання прав дитини в Україні»

У рамках проведення навчальних практик «Організація судових та правоохоронних органів» і «Вступ до фаху» та з нагоди Міжнародного дня захисту дітей викладачі кафедри підприємництва і права Полтавської державної аграрної академії 07 липня 2020 року організували онлайн-конференцію для здобувачів вищої освіти спеціальності 081 Право з Регіональним координатором Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Полтавській області Яковенко Вірою Сергіївною. Під час онлайн-зустрічі було обговорено тему «Стан дотримання прав дитини в Україні».

Воєнні дії на сході країни та соціально-економічна нестабільність спричиняють напругу в суспільстві, зокрема й у дитячому середовищі, тому серед основних питань, на яких детально зупинилась Віра Сергіївна, – стан дотримання прав дітей, що проживають на тимчасово окупованій території України, та дітей, які є внутрішньо переміщеними особами; зміст Конвенції ООН про права дитини та участь дітей у збройних конфліктах; реформування вітчизняного законодавства у сфері захисту прав дітей.

Спікер розкрила питання гарантій прав дітей з інвалідністю та проблеми реформування інтернатних установ; булінг (цькування) у навчальних закладах, способи його попередження та припинення. Віра Сергіївна висловила власне ставлення до медичних щеплень дітей у контексті дискусії «Право вибору чи обов’язок».

Усі учасники онлайн-конференції висловлюють вдячність Вірі Яковенко за інформативність доповіді.

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: