Обговорення Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»

Введення в дію нових законів завжди потребує проведення консультацій, обговорень або навчань фахівців щодо тлумачення і практичного застосування законодавчих норм. Підписання Президентом України Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування» попри те, що він вводиться в дію не раніше ніж через шість місяців після скасування воєнного стану, є важливим етапом подальшої професіоналізації та підвищення ефективності служби в органах місцевого самоврядування (ОМС).
Питання організації служби в ОМС цікавлять багатьох стейкхолдерів, зокрема і представників профспілкових організацій, яким 14 вересня 2023 р. надала пояснення стосовно основних новел нового закону завідувачка кафедри публічного управління та адміністрування Полтавського державного аграрного університету професорка Лозинська Т. М. Дводенний семінар для представників профспілок проходив у мальовничому Миргороді, що стало також і приводом для обґрунтування важливості стратегічного мислення у керівників  структурних підрозділів ОМС, хоча цієї норми немає в законі. Позитивно можна оцінити зворотний зв'язок з учасниками семінару стосовно законодавчої норми про обов’язковість наявності ступеня магістра у службовців I категорії.
Семінар пройшов у доброзичливій діловій атмосфері, за що щира подяка Богуш І. В. і всім представникам профспілок, які взяли участь в обговоренні цього Закону. Сподіваємося на поглиблення співпраці!