Обговорення проекту нової редакції ОПП Інформаційні управляючі системи на 2020 рік зі стейкхолдерами

Чергова зустріч зі стейкхолдерами освітньої програми відбулася 04 березня 2020 року на кафедрі інформаційних систем та технологій навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій Полтавської державної аграрної академії.

У відкритому засіданні кафедри з боку закладу вищої освіти участь взяли завідувач кафедри інформаційних систем та технологій Юрій Уткін, голова науково-методичної ради спеціальності 126 Інформаційні системи та технології Копішинська Олена Петрівна, проектна група ОПП  та здобувачі вищої освіти за цією спеціальністю.

Групу компаній «Omega Solutions» (м. Київ), що займається розробкою програмного забезпечення, представили працівники під керівництвом технічного директора Мирослава Рябого.

Під час зустрічі було обговорено проєкт освітньо-професійної програми «Інформаційні управляючі системи» для здобувачів вищої освіти 2020 року набору, а також форми взаємодії компанії з Полтавською державною аграрною академією.

Представники компанії з розробки сучасного програмного забезпечення із зацікавленістю ознайомились з переліком освітніх компонент циклу професійної підготовки, програмними результатами навчання та висловили побажання щодо складу пакету вибіркових дисциплін, які б доповнили компетентності майбутнього бакалавра з інформаційних систем та технологій. Щодо змісту навчального матеріалу були пропозиції використати елементи програмного забезпечення власної розробки компанії.

Здобувачі вищої освіти також були зацікавлені у проведенні цієї зустрічі, оскільки адміністрація компанії, своєю чергою, обіцяє долучати їх до своєї діяльності та розробки нових програмних продуктів, що, безумовно, матиме позитивний вплив на розвиток компетентностей майбутніх спеціалістів. Для них було представлено переваги роботи «Omega Solutions», вимоги до фахівців різного рівня та можливості кар’єрного розвитку.

Стейкхолдери погодили участь студентів у проєктах з інформаційно-цифрового розвитку регіону та запропонованували надання консультаційної допомоги і технічної підтримки та з питань щодо організації бази проходження виробничих практик, запланованих у межах практичної підготовки здобувачів вищої освіти.

Завдяки проведенню таких заходів відбувається обмін думками між викладачами, здобувачами вищої освіти та представниками компаній, що загалом сприяє генерації нових думок та свіжих ідей для всіх учасників. З одного боку, це дає змогу подивитися незаангажованим поглядом студентів на звичні для компаній речі, а з іншого – відчути себе в обраній професії на прикладі досягнень окремих працівників.

Отже, підбиваючи підсумки, було ухвалено рішення співпрацювати з партнерськими організаціями, підбирати корисні посильні задачі для практичної підготовки студентів спеціальності 126 Інформаційні системи та технології та готувати кадри для забезпечення потреб компаній, взяти до уваги пропозиції щодо змісту освітньо-професійної програми, висловлені під час зустрічі.

 

Аудиторія: 

Діяльність: