Обговорення ОП ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ першого (бакалаврського) рівня вищої освіти з представником наукової спільноти, доцентом кафедри харчових технологій Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Андрієм ФАРІСЄЄВИМ

Освітньо-професійна програма підготовки фахівців першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 181 Харчові технології у Полтавському державному аграрному університеті розроблена відповідно до стандарту вищої освіти за даною спеціальністю і є нормативним документом, який регламентує компетентністні, кваліфікаційні, організаційні, навчальні та методичні вимоги щодо підготовки бакалаврів у галузі харчових виробництв.

З метою забезпечення високого рівня даного нормативного документу, кафедра харчових технологій постійно проводить роботу з обговорення змісту ОП Харчові технології зі стейкхолдерами від наукової спільноти – фахівцями, які забезпечать підготовку за даною ОП в інших ВНЗ України і за її межами.

Так 20 листопада 2022 року відбулася чергова зустріч гаранта освітньої програми Ніни БУДНИК з доцентом кафедри харчових технологій Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Андрієм ФАРІСЄЄВИМ,  на якій  обговорювався зміст ОП Харчові технології,  фахові компетентності та програмні результати навчання, структурно-логічна схема ОП. Паном Андрієм були висунуті слушні пропозиції щодо можливого посилення практичної складової даної ОП та зменшення кількості програмних результатів з деяких дисциплін циклу загальної підготовки, зокрема фізики та філософії.

Думка нашого колеги була слушною з приводу того, що необхідно передбачати на ОП елементи дуальної освіти. За результатами обговорення підписано рецензію на освітньо-професійну програму першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології, яка реалізується кафедрою Харчових технологій Полтавського державного аграрного університету де зазначено високий рівень та відповідність даної ОП сучас ним вимогам.