Новруз: свято єднання та оновлення

 

21 березня 2024 року у палаці дозвілля «Листопад» Полтавський державний аграрний університет долучився до святкування Новруза – одного з найдавніших свят у світі, яке символізує прихід весни, оновлення природи та єднання людей. Сьогодні, коли ми боремося за свою свободу, незалежність і майбутнє, важливо відчувати підтримку друзів, зокрема Азербайджана.

В Україні проживає близько півмільйона азербайджанців.  Їхня діаспора є найпотужнішою в Україні. Азербайджанський народ завжди був і залишається надійним другом і партнером України. І сьогодні азербайджанці пліч-о-пліч з українцями боронять нашу землю від ворога.

Від імені ректора Олександра Галича та колективу Університету учасників свята привітала проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку Тамара Шаравара. У своїй промові вона зазначила, що Новруз – це свято, яке несе в собі світло, тепло і надію. Це символ єднання людей різних національностей і культур. Наразі Україна переживає складні часи, тож нам особливо потрібні єднання та підтримка, і ми щиро дякуємо за це азербайджанській громаді. Разом ми обов’язково переможемо!

Голова громадської організації «Рада азербайджанців України в Полтавській області» Фузулі Рашід огли Ганбаров отримав подяку від ректора університету Олександра Галича за активну діяльність і значний внесок у збереження та популяризацію азербайджанських традицій в Україні.

На святі було представлено профорієнтаційну виставку, де охочі могли ознайомитися з факультетами та спеціальностями Полтавського державного аграрного університету.

Азербайджан та Україна мають багато спільного, прагнуть миру, процвітання та добробуту, цінують свою культуру та традиції. Ми віримо в ліпше майбутнє для наших народів і як аграрії з хвилюванням чекаємо весни, коли розпочнуться польові роботи. А Новруз – це свято, яке дарує нам віру в ліпше майбутнє, сповнене миру та процвітання. Тож нехай Новруз принесе всім нам мир, щастя та добробут!

Віримо у перемогу України!