Навчаємося в управлінців публічної сфери

     25 листопада 2022 року онлай-заняття з обов’язкових навчальних дисциплін «Управління персоналом в організаціях публічної сфери» (4 курс) та «Правові засади адміністративної діяльності» (3 курс) за ОПП Місцеве самоврядування спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування відбулися за участю Яни Кремпохи, спеціалістки загального відділу, фахівчині з кадрової роботи Коломацької сільської ради Полтавського району Полтавської області.
     Яна Кремпоха спілкувалася зі здобувачами вищої освіти в режимі питання — відповідь. Що ж найбільше цікавило студентів зі сфери управління персоналом (провідна викладачка к. е. н., доцентка Ольга Сердюк)? Звичайно ж, практика проведення конкурсів на вакантні посади службовців місцевого самоврядування, процедури атестації та щорічного оцінювання виконання посадовими особами місцевого самоврядування покладених на них завдань та обов'язків, освітня і вікова структура та показники руху персоналу, організація розвитку персоналу, зміни в питаннях кадрового забезпечення та трудових відносин під час дії воєнного стану, соціальні гарантії, що пропонує службовцям Коломацька сільська рада.
       Основні питання, що були в центрі уваги під час обговорення правового забезпечення адміністративної діяльності посадових осіб Коломацької сільської ради (провідна викладачка к. е. н., доцентка Наталія Панасенко): процедура застосування дисциплінарного стягнення до працівників за порушення трудової дисципліни, порядок прийняття правил внутрішнього трудового розпорядку в установі, правовi гарантiї для обраних на виборнi посади, заходи заохочення за особливі трудові заслуги, які застосовуються в установі, методи забезпечення трудової дисципліни, порядок розгляду звернень.
      Для здобувачів вищої освіти за ОПП Місцеве самоврядування спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування надважливо отримувати інформацію з фахових навчальних дисциплін безпосередньо від практиків. Для забезпечення органічного зв’язку науки і практики кафедра публічного управління та адміністрування активно співпрацює з органами місцевого самоврядування в Полтавській області та щиро вітає підтримку стейкхолдерів щодо забезпечення освітнього процесу.