Навчальний візит до Опішнянської селищної територіальної громади

Під час практик «Вступ до фаху» та «Адміністративний менеджмент», 24 червня 2021 року, студенти 1–2 курсів спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування і 1 курсу спеціальності 073 Менеджмент ПДАУ у супроводі наставників Ольги Сердюк, професорки кафедри публічного управління та адміністрування, Ольги Мирної, доцентки кафедри публічного управління та адміністрування, Вікторії Вороніної, доцентки кафедри менеджменту, Тетяни Неділько, операторки ЕОМ кафедри інформаційних систем та технологій ННІ ЕУПІТ з навчальним візитом відвідали Опішнянська територіальна громада.

Керівник нової генерації селищний голова Микола Різник поділився зі здобувачами вищої освіти практичними кейсами, які вдалося втілити у громаді з 2018 року. Молодь дізналася про перспективи розвитку громади, її туристично-екскурсійний потенціал, економічну розбудову комунального підприємства «Опішня-Агро». Функціонування його тепличного господарства дозволить створити нові робочі місця, завдяки надходженням від діяльності підприємства (плата земельної оренди, податок на доходи фізичних осіб) збільшиться дохідна частина місцевого бюджету. Додаткові кошти витрачатимуться на утримання садочків і шкіл, ремонтування доріг.

  

Заступник селищного голови з питань виконавчих органів ради Теймур Мустафаєв докладно розповів про алгоритм проведення конкурсних закупівель розпорядниками бюджетних коштів, особливості роботи системи державних електронних закупівель Prozorro.

Марія Волошина, головна спеціалістка відділу з питань юридичного забезпечення ради та проєктно-інвестиційної діяльності, поділилась практичним досвідом селищної ради щодо залучення інвестицій, використання механізму «бюджету участі», комунікаційними навичками залучення членів громади до процесу голосування за проєкти, із натхненням підкреслила успішний досвід залучення школярів до написання проєктних заявок на конкурс «Шкільний громадський бюджет».

 

Студенти і викладачі мали нагоду поспілкуватись із головною архітекторкою громади Вікторією Короткевич.

Гостям також презентували айдентику Опішнянська територіальна громада, відремонтоване приміщення Центру надання соціальних послуг, показали Центр надання адміністративних послуг, реконструйований парк.

Присутні на зустрічі викладачки кафедри публічного управління та адміністрування, кафедри менеджменту й операторка ЕОМ кафедри інформаційних систем та технологій ННІ ЕУПІТ наголосили на перевагах вступу до ПДАУ за освітньо-професійними програмами Місцеве самоврядування, Зв’язки з громадськістю, Менеджмент підприємства, Менеджмент організацій, Бізнес-адміністрування, Інформаційні управляючі системи, а також освітньо-науковими програмами Публічне управління та адміністрування і Менеджмент.

Були досягнуті домовленості про подальшу тісну співпрацю, адже селищній раді та громаді потрібні кваліфіковані кадри.

Після закінчення офіційної зустрічі гості також завітали до Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному, що посприяло розвитку художнього смаку й допитливості студентів як інтелектуальної компетенції soft skills.

 

Висловлюємо вдячність секретарці голови Опішнянської селищної територіальної громади Тетяні Хоміч за організацію цього виїзного заняття!

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: