Навчальна практика «Технологія переробки продукції тваринництва»

Із 27 червня до 15 липня 2022 року здобувачі вищої освіти 2 курсу ступеня бакалавра освітньо-професійної програми Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва проходили навчальну практику «Технологія переробки продукції тваринництва» (викладачка Лариса Кузьменко).

   

Непомітно промайнули три навчальних тижні, що були насичені живим спілкуванням, екскурсіями, переглядом навчальних фільмів. Студенти ознайомились із технологіями переробки м’яса, молока, продукції галузей птахівництва, бджільництва й аквакультури, у них сформувалися практичні навички в умовах лабораторій факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Зокрема, технології виробництва сосисок і сардельок, варених, напівкопчених, сирокопчених і сиров’ялених ковбас, м’ясних делікатесів закріпили на виробництві ФОП «Венгровський В. В.».

 

Технологію переробки молока відпрацювали в експертному центрі «Milk Local Product» Полтавського державного аграрного університету. Здобувачі вищої освіти власноруч виготовляли йогурт, морозиво, м’який свіжий сир білий і з в’яленими томатами, базиліком і часником, сири лабне (маленькі сирні кульки з різноманітними спеціями в олії), моцарелу (ніжні сирні кульки у розсолі), халумі (сир для смаження і грилю з м’ятою) та із захватом дегустували готову продукцію.

Студенти здобули заплановані програмні фахові компетентності та результати навчання, мета навчальної практики була досягнута.