Науковці ПДАУ взяли участь у міжнародній конференції «FORTHEM Lab» у Норвегії

За підтримки Польської національної агенції з академічних обмінів декан факультету технологій тваринництва та продовольства ПДАУ Анатолій Шостя, завідувачка кафедри біології продуктивності тварин ім. академіка О.В. Квасницького Світлана Усенко, фахівчиня відділу міжнародних зв’язків Олена Смірнова та здобувачі вищої освіти Вероніка Будник і Олеся Івер  упродовж 24–26 жовтня були учасниками конференції «FORTHEM Lab» у межах проєкту "Підтримка співпраці Опольського університету з українськими університетами" в рамках Альянсу FORTHEM, що відбулася в Агдерському університеті (м. Крістіансанд, Норвегія).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Під час конференції викладачі ознайомилися з цікавими проєктами дев'яти мультидисциплінарних державних дослідницьких університетів із потужним регіональним опосередкуванням у Фінляндії, Франції, Німеччині, Італії, Латвії, Норвегії, Польщі, Румунії та Іспанії, а також з роботою структурної Норвезької організації «Наш Агдер», які  продемонстрували  присутнім  приклади міждисциплінарної співпраці, поєднання технології, мистецтва, освіти для підвищення якості життя і створення нових робочих місць.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Протягом трьох днів студенти навчались у структурі спільної творчості FORTHEM, працюючи над створенням власних проєктів і їх презентацією спільно зі студентами інших закладів FORTHEM.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
За підсумками конференції було досягнуто домовленості про співпрацю з університетом з альянсу FORTHEM — Університет імені Лучіана Блага (м. Сібіу, Румунія) в галузі виробництва продукції продовольства.