Наукова підтримка національних реформ: слово професору Лозинській Т. М.

26 жовтня 2018 року викладачі кафедри публічного управління та адміністрування брали участь в роботі «круглого столу» на тему «Розвиток інституту незалежного провайдера як окремий напрямок удосконалення системи надання безоплатної правової допомоги населенню». Цей захід було організовано Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області. Вагомість обговорюваних питань підкреслює склад учасників «круглого столу»: депутати Верховної Ради України,  керівники регіональних центрів надання безоплатної правової допомоги з багатьох куточків України (Львів, Херсонщина, Харківщина, Чернігівщина і т. п.), голови об’єднаних територіальних громад Полтавщини, представники  органів влади та місцевого самоврядування нашої області.

В ході роботи «круглого столу» виступила завідувач кафедрою публічного управління та адміністрування ПДАА, доктор наук державного управління, професор Лозинська Тамара Миколаївна. Її промова стосувалася проблем теоретичного забезпечення комплексу адміністративних реформ, складовою яких є надання безоплатної правової допомоги населенню на рівні територіальних громад. Окреслені у виступі Т.М.Лозинської стратегічні напрями та проблемні питання, викликали гарячу підтримку та щиру зацікавленість учасників та гостей зібрання.

Такі зустрічі зайвий раз підкреслюють вагоме значення теоретичної науки у сучасних процесах українського державотворення та її невід’ємний зв’язок з практикою життя. Наголосимо, що такий тісний зв’язок забезпечується і завдяки підписаному цього року Меморандуму про співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області (директор Черчатий О.І.) та Полтавською державною аграрною академією.    

На фото:  Т.М.Лозинська під час виступу

триває робота «круглого столу»

окремі аспекти обговорювались і під час перерви – Т.М.Лозинська спілкується з міським головою Пирятина Рябоконем Олексієм Петровичем.

 

Мітки: 

Діяльність: